Barnkulturfestival

Ett svängigt band från Cuba inledde festivalen. Mot slutet var hela scenen full med dansande och rytminstrumentspelande  barn, ungdomar och vuxna, jättemysigt! 🙂 Ellinor var nyfiken men ytterst tveksam till det hela så vi satt kvar i bänken och kikade på spektaklet (hon dansade motvilligt där i bänkraden, men bara om jag höll henne i min famn). 🙂 Instrumenten var spännande i alla fall, och språket de talade. 

Caféet i Mässingen hade öppet så vi passade på och tog ett brakfika till lunch. 

Har aldrig sett Ellinor äta upp tre pannkakor så snabbt! 😀

Vi hängde och hade det mysigt medan vi väntade på att cirkusföreställningen skulle börja.

All mat i kommunal regi är numera fair trade, fick vi lära oss av en glad banan! 😀

Sen var det dags för ”Inte nudda golv”, en fantastisk föreställning! 🙂

Tjejerna gjorde fantastiskt avancerad akrobatik, på ett sätt som fick det att se enkelt ut, till musik som matchade och i ett tempo som alla kunde hänga med i.

Ellan vilade i mitt knä medan det var stillsamma förberedelser mellan momenten i föreställningen.

De nuddade inte mark på hela föreställningen!

Sen rev de det höga tornet genom att med publikens hjälp ge ena tjejen (hon med hjälm) fart på lianen så att hon flög genom bygget som en mänsklig rivningskula! 😀

Sen fick alla barn som ville prova på cirkus – cirkusskolan plockade fram alla grejernoch guidade barn och föräldrar genom de olika momenten (jättebalansboll, enhjulingar, jonglering, hjulning mm).

Ellinor ville inte det, hon ville hellre springa upp på läktaren (och ned, och upp, och ned igen).

Efter den föreställningen smög vi in på bion och såg de sex sista kortfilmerna om ”Vem är”. Jag vilade ögonen lite och Ellinor tyckte att det var fantastiskt att få se de älskade trasseltecknade figurerna röra på sig! <3

Tack Kommunen!! Väl använda skattemedel! <3