Astrid Lindgrens Värld

Så var det dags för familjens andra besök på detta fantastiska ställe – Astrid Lindgrens Värld – ALV.

Läs mer om första besöket här: http://enannanblog.se/2012/07/08/alv/ – då var Ellinor i min mage och David en liten plupp. 🙂

Parken har utvecklats ganska mycket sedan dess, till det bättre (inte för att det var dåligt innan, snarare tvärt om – det har nu gått från super till omega, för att citera barnen…). 😀

Väntan på att föreställningar skulle starta var inte så farligt, pojkarna kunde driva lite själva och om de missade början var det inte hela världen – alla var nöjda. Det bråkades inte över huvud taget på hela dagen, bara det gör ju att man får varma känslor för stället! 😀 Ellinor hängde gärna med oss vuxna, det enda som var svårt ibland var värmen – som enligt prognosen inte alls skulle vara! 😀 Men det fanns vatten att köpa så vi överlevde även denna utmaning. 🙂

Om man frågade Ellinor vad som var bäst – så var det utan tvekan ”Pippis hus” och allt som hade med pippi att göra… 🙂 Vi såg den föreställningen och Bröderna Lejonhjärta, resten besökte vi under promenaden genom parken. David var besviken att vi missade Ronja Rövardotter, han ville nog egentligen dansa igen! 😀 (https://youtu.be/ZQtP8jGGOBg)

Vi passade på att gå in i Pippis hus innan föreställningen började, mätte oss i pankakår/pangkakår. 🙂 Att man får gå in i alla delar av parken, inklusive sceneriet för varje föreställning är nog del av det som gör den här parken så fantastisk! 🙂

Jag gillade verkligen blommorna i parken, rikliga och färgrika! Miniatyrhusen var en annan favorit. 🙂

Fikat var dyrt, men inte värre än i andra liknande anläggningar. Utbudet helt fint.

Miljöerna känns ännu mer uppväxta nu och barnen klättrade och klängde och var allmänt glada. David gjorde för en gångs skull inte illa sig, men både Tobias och Ellinor trillade och skrapade sig rimligt illa – men ingen av dem slog av på tempot ändå, otroligt nog! 🙂

Vid Karlssons på takets kvarter tappade jag som sig bör bort alla tre barn. Men jag satte mig på en bänk och efter en lång stund dök tre svettiga och törstiga barn upp, alla kanor åkta och alla tak klättrade på! 🙂

Miljöerna kring ”Lönneberga” på vägen till ”Körsbärsdalen” och ”Törnrosdalen” är helt fantastiska!

Så Körsbärsdalen, där vi inte såg någon föreställning.

Och Törnrosdalen, där vi såg alla föreställningar.

Mellan föreställingarna var det spring i borgen/byn och bergen som gällde.

Skådespelarna minglade med publiken! 🙂

Det fanns ett vattenfall vid Katlagrottan och det var så varmt att vi lät barnen blöta ned sig. 🙂

Innan sista föreställningen gick vi ned till ”Saltkråkan” och käkade middag. Fina miljöer på vägen där också.


”Katthult”

Restaurangen hade en rolig idé – barnen fick göra potatisgubbar medan man väntade på maten! 😀

Sen handlade vi karameller och gick tillbaka till sista föreställningen.

Det var jättespännande! Draken Katla var seriöst det bästa jag sett i livesammanhang! 🙂 Skådespeleriet var fint och barnens inlevelse var total.


Efter den eldshowen var det helt lagom att avrunda besöket via butiksgatan vid utgången. 🙂 Upplevelsen med Katla gjorde mig helt soft så jag kunde inte låta bli att köpa en str större ”Kapla” (som den snabbt fick namn till) åt Tobias… 😎 David ville ha en rustning (jag har lovat sy en mantel) och Ellan ville inte ha något alls så hon fick ett fint Pippi-klädset.

Notera hattarna från Dollarstore…