Springskytte

Idag testade pojkarna springskytte!
Vilken himla hjärtligt bra idé! 🙂 Vår instruktör är OS-bronsmedaljör i Skidskytte (90-tal) och väldigt väldigt engagerad och väldigt väldigt glad. 🙂

Dagen började med instruktioner, handgreppen var inte många så alla var på banan snabbt. Gevären är optiska och siktet läses av och rapporteras tillbaka från måltavlan till en liten fältdator. Datorn plottar siktesrörelserna och markerar träff/miss, både grafiskt och vokalt. 

Instruktören peppade alla att hurra riktigt riktigt ljudligt för alla träffar och han var otroligt duktig på positiv förstärkning.

Först fick alla skjuta en omgång med gevär och pistol. Kunde konstatera att alla tre pojkarna hade för korta armar så det var extremt svårt att komma nog nära siktet och ändå ha geväret mot axeln… Med lite meck och några sammanbrott så gick det till slut, alla tre prickade bra! 🙂

Ellan var för liten och även om hon ser lite purken ut på bilden här så hade hon strålande roligt hon också! 😀 Vi kastade hatt (skickade hennes​ kepa mellan oss och snurrade och sprang på gräset).

Det var 27 grader varmt och varje gnutta skugga uppskattades (ett tag satt alla fyra barn inne i tältet). 😀

Det var en annan liten bebis som också var för liten för att vara med (finsk lapphund?).

Första​ omgången fick de fyra lagen börja med att springa ett fullt varv, skjuta och beroende av antal träffar (max 5) fick man sedan springa 1-5 straffrundor, prickade man allt fick man sitta ned. Det lag som var först färdigt fick en bonuspoäng att lägga till sina inskjutna poäng.

Det var SCHWETTIT att springa! Barnen blev som kollektiv ganska upprörda över att de sköt sämre efter att ha sprungit, men höll igång ändå!

David höll undan för trettonåringarna i straffrundorna! 😀

Andra omgången var det bara prickskytte som gällde, laget med flest poäng vann. Något lättare i denna fantastiska värme!

Pistolen var lättare, alla tre grabbarna spikade poängen där! 🙂

Efteråt bjöd kompisarna på fika (mycket uppskattat!!) och instruktören fick en chans att resonera med oss föräldrar medan barnen klättrade i träd, strövade runt i naturen runt gräsplätten vi höll till på och hittade (koppar-) ormar.

Skall försöka sälja in det här som höstkickoff-aktivitet på jobbet! 🙂

One Reply to “Springskytte”

  1. Men vilken trevlig underhållning, håller med om teambygge på jobbet, Men värmen, svettigt att skjuta och springa, lapphundsvalpen såg ut att ha det skönast
    Konstigt pistolskytte, med pistolen mot kinden, den blev väl för tung