BVC – Ellinor, 4-års kontroll

Ålder: 3 år 11 månader

Vikt: 18 kg
Längd: 103,5 cm
Hattstorlek: (inte mätt)

Vaccin:
(inget vaccin denna gång)

Idag var det dags för 4-års kontroll för Ellinor. Vi har pratat om det så hon var precis lagom taggad. Senaste mätningen var i januari, då klockade hon in på 15,9 kg och 97,5 cm, så hon har växt en HEL del i sommar – 2kg på vikten och 6 cm på längden! 🙂 Det märks verkligen, hon går ju för det mesta i storlek 110cl nu.

Förutom vikt och längd kollades syn och hörsel, Ellinor fick en liten kommentar på höger öra som sannolikt är en effekt av den ganska allvarliga inflammationen i slutet av februari i år (det gick hål i trumhinnan och grejer rann ut). Men även om det var en kommentar var hon inom godkända värden. Initialt var Ellinor väldigt tyst, nickade och skakade på huvudet. Men efter en stund lossnade det och hon pratade ganska obehindrat med sköterskan. Ellinor fick räkna, trä pärlor på snöre, rita ett kryss (hon ritade ett TJOCKT kryss), rita en gubbe (duktiga tjejen ritade som en femåring, med kropp och armar och händer med fingrar). Hon fick svara på frågor omkring bilder i en bok (färger, ord) och vi pratade om balansen, om hon tyckte om att balansera (och det gör hon ju verkligen!). Hon passade även på att använda sitt smygande luftiga ”R” som hon plötsligen kommit på att säga (istället för ”j” som hon brukar använda för det ljudet). 🙂

Så allt gick bra, allt var bra och vår super-Elli är bäst. 🙂

Efteråt åkte vi hem och hälsade på morfar, hämtade pulka och hjälm till David och åkte sedan till förskolan.

p1011102
Ellinor kunde BADA i snö vid hämtning på förskolan, jösses alltså!

 

Snö! Både vi i varsin bil och BVC-sköterskan var försenade på grund av denna extrema mängd snö gjorde inte så himla mycket, att jag fick en parkeringsbot för att jag missade skylten om städdag på just den parkeringen jag valde att ställa bilen – well, det gjorde lite mer. (GRR).

Tobias 4-års kontroll.

Davids 4-års kontroll.