Fyrishov!

Pojkarna tyckte den här sopkorgen var så himla speciell att jag fick lov att ta bild av den. 🙂

Jag hade bett om att få låna David i helgen och vi fick turligt nog en pojke till på köpet. Planen för dagen var att åka och bada. Jag hade funderat trehundra gånger på om vi verkligen skulle åka till ”Fyrishov”, det stora tropik/äventyrsbadet i Uppsala – jag har ju aldrig varit där så alla aspekter från hur man hittar dit, parkerar och hur många olika sätt man kan tappa bort barn på där inne skramlade runt i huvudet… Men till slut tippade skalan över mot det mer spännande alternativet och vi styrde kosan mot Uppsala vid lunchtid.

Det var extremt lätt att hitta dit. Parkering kunde man däremot bara drömma om att hitta för hur skulle jag veta att det försiggick en stor simtävling samtidigt? Men efter en stunds cruisande så rätt som det var backade en bil ut och vi fick en plats. Parkeringsautomaten närmast var trasig, så vi fick promenera till en annan i det rätt intensiva snöblandade regnet som föll.

Men de här två pojkarna alltså… De här två pojkarna. De-här-två-pojkarna är som att ha TVÅ halvfulla glas med sig, ni vet, det där man brukar säga om att man kan förhålla sig till tillvaron på två sätt: När man ser ett glas som är till hälften fyllt med vatten så kan man antingen tycka att det är halvfullt, eller så tycker man att det är halvtomt… David och Theo är KONSTANT halvfulla glas! De utbrast i kör nästan hela tiden ”men vilken TURDAG det är idag!” (vi fick en parkeringsplats), ”och vilken TURDAG det är idag!” (vi hittade en parkeringsautomat), och ”vilken TURDAG det är idag!” (vi kom in på badet) – och så fortsatte det genom hela besöket! <3

De är glada och sams och påhittiga och finurliga och fantastiska och underhållande och modiga (200 åk i STORA rutschkanorna!). Vi testade alla delar av poolen, det var varmare i vissa delar, kallare i andra, det var mycket strömt i vissa och lite mindre strömt i andra, det bottnades ibland och ibland inte. Vi bubblade oss varma i bubbelpoolerna med jämna mellanrum och avslutade med en lång och jättevarm bastu. Maten vargades i sig (David hade ätit upp tallriken om jag inte stoppat honom, tur att jag beställde en vuxenportion!), fikat uppskattades, det pratades och skrattades och jag njöt varenda minut! 🙂

 

VILKEN energi-kick. Jag som så sent som igår hade mina tvivel om att jag skulle orka upp ur sängen! <3

Vi var en perfekt konstellation, fick komma in för rabatterat pris.
Vi var en perfekt konstellation, fick komma in för rabatterat pris – microgrupp.

Förklarligt nog blev det inga bilder från badet, det är en lite för blöt miljö för min stackars telefon – dessutom var badvakterna extremt noga med att vidtala alla med telefonkameror på stället, jag såg minst två som fick tillsägelser, det tycker jag är skitbra! 🙂 Men ni kan tro att vi hade det mysigt ändå, trots bristen på bildbevis! 🙂

5 Replies to “Fyrishov!”

  1. Tack så mycket att Theo fick hänga med. Det betyder så otroligt mycket för oss. Och särskilt just igår. Ni verkar haft en toppendag och jag är så tacksam för det. ❤️

  2. Vilken upplevelsedag 🙂 Dom trivs ju så himla bra tillsammans, förstår att dom hade kul i vattenbanorna, och sedan restaurang med mat efteråt, kan ju inte bli bättre, konstigt väder, snöblandat hos er, här var det sol och är sol idag också
    krama barnen och dig själv

  3. Det var ju tur att ni drog dit, för batteriladdningen och vilken tur att badvakterna är på tå, när det gäller kameratelefoner
    Kram igen