Läsläxa nummer två!

Han läser och läser, lillkillen. Det är så himla koolt. Så häftigt också att få följa med på den här resan en gång till, att höra hur han blir bekant med det som gör att en bokstav och en annan bokstav blir ett helt annat ljud tillsammans (mig, dig, sig), att han så smått börjar känna igen mönster så att när samma ord upprepas flera gånger på varje sida så känner han igen det och kan ta genvägen direkt till ordet. Han bokstaverar tyst i sitt eget huvud man ser det om man tjuvkikar på hans mun, snart kommer det att flyta. 🙂

Ikväll fick han läsa för både Tobias, Ellinor och mig. DET tycker jag är svårt nog (med tanke på att Ellinor pratar oavbrutet och bara MÅSTE titta på bilderna hela tiden). Det gick bra det med, han bad storebror vara tyst (och inte hjälpa till) och lät lillasyrran titta närsynt på bilden medan han läste.

 

One Reply to “Läsläxa nummer två!”

  1. Jamen det är ju helt fantastiskt, hur det fungerar, underbart måste det ju vara att vara med på resan.
    Och att han sedan kan sortera undan Ellie medan han läser är ju ett mått på koncentrationen, fint att det kom ner ett gäng med böcker då, sist jag var ner.
    Snart sitter dom bägge två,bröderna, i varsin soffhörna läsande böcker
    Krama dom, allihopa och själv oxå 😉