Välkommen gäst

Jag och David vattnade blommorna på kvällen efter Ellinor lagt sig. Han dillade på lite omkring medan jag pratade med gubevars både en kollega som var ute och gick med sin hund och en kompis som cyklade förbi! (måste nog gå ut och vattna lite oftare…!) 😀

Plötsligt hördes ett TJUT! innifrån trädgården så jag frågade och han ropade ”världens största snigel!!!”. Det var det! Isses, har inte sett en större. Trodde i några få sekunder att det kanske var en huggorm innan jag kom nära nog. Tyvärr hann vi röra lite vid den så att den drog ihop sig innan jag kom på att jag skulle ta fram kameran så jag skulle uppskatta att den på bilderna är ungefär en tredjedel så lång som den var när David upptäckte den.

Barnen har lärt sig att sniglar som gästar vår trädgård får en flygtur. Jag står inte ut med att döda dem så jag HIVAR dem över staketet och ut på ängen bakom huset, eller på vägen på andra sidan om de varit så dristiga att de sniglat sig in dit… Pojkarna har lärt sig att mördarsniglar är ondskefulla varelser som har lika stort existensberättigande som fästingar ungefär. Nu förväntade sig David att jag skulle hiva även denna, men si så var det inte!

Den här snigeln kallas Leopardsnigel (L. Maximus!) och kan bli över 15 cm lång. Det finurligaste av det finurliga är att denna snigel, om än relativt äcklig – den orsakar strängt taget ingen skada i trädgården och bäst av allt – den äter mördarsniglar! (yay)

 

Så den får stanna! 😎

…och jag kommer att ha skor på mig i trädgården, that’s for sure.


Ett svar till “Välkommen gäst”

  1. Mycket djur i din trädgård som inte finns här uppe hos oss, men det är väl för långt, dom hinner inte hit för snön kommer, stackarna 🙂