Midsommardagen

Dagen efter dagen.

Även denna dag var molnen svarta och täta, men det rörde sig såpass att ibland ljusnade det upp och barnen kom sig ut. När vi hade käkat frunch dök plötsligen en av Tobias kompisar och en av Davids kompisar upp tillsammans, de bor grannar och hade fått den goda idén att de skulle ut och cykla. Tobias blev jätteglad och efter en liten stund gav de sig ut för att kolla om ”Abbes” var öppet (lokala kiosken). Det var den ju inte och lagom när de kom tillbaka bröt andra världskriget i form av hinkvis med vatten fallande från himlen ut, en av många många skyfall denna dag.  Men så snart det torkade upp igen var de på gång ut igen, denna gång hann de hem till kompisen innan det regnade igen. 🙂

David fick för första gången GÅ SJÄLV (!!!!!) hem till en kompis, han var MÄKTIGT stolt. Det enda som inte blev riktigt bra var att de gav sig av från kompisen hem hit igen, i precis rätt tid (!) men utan att säga till kompisens föräldrar att de gick… 😮 🙂 Men vi höll kontakt per telefon så allt slutade väl! 🙂

Ellinor var nog mest rastlös, som inte riktigt hittade något att göra – hon lekte dock runt mig en hel del medan jag plockade med diverse inomhussysslor (sortera en miljon overaller och vinterjackor bland annat…).
Men nog blev det en hel del spel på oss denna dag…! 😀 Men inte har jag så dåligt samvete för det, speciellt inte som barnen faktiskt gladeligen avbröt för att leka med kompisar.

2 svar till “Midsommardagen”

  1. Skönt med soffhäng, när det ä r busväder ute
    Vad är det för kompis som Tobias har hittat? 🙂

  2. Tobias klasskompis kom rullande tillsammans med en av Davids kompisar! De bor grannar, sen ambulerade barnen mellan hushållen hela dagen. Mycket trevligt! Tror dock alla fyra barn blev dränkta av störtskurarna som avlöste varandra hela långa dagen… 😀 Det var förrädiskt, för solen lyste väldigt varmt och vackert mellan skurarna så man lurades att lämna regnjackor och paraplyer hemma… 😀