Heldag

Upp och iväg på morgonen. Brunch på IKEA, 19 kr/barn och 39 kr/vuxen.

Titta litegrann på allt.

Jag hade inga speciella behov – bara en traktorpanna (David blev GRYMT besviken när det visade sig vara en traktÖrpanna jag skulle ha!) och en barnstol (jag har insett att Tobias inte sitter riktigt bra vid bordet nu när han sitter på en vanlig stol, så för att göra livet lite enklare för både honom och mig så får det bli en sån här ”storbarnstol” så länge). 🙂

Konstigt nog blev bilen full i alla fall..!

Ellinor tog en lur mitt i allt, vi fikade och åt med jämna mellanrum, inga större dramor utspelade sig.

Egentligen enda stället det är värt att äta brunch på med barnen! De äter ju så himla lite att det liksom inte motiverar att lägga ut ett par hundra kronor som det kostar på andra ställen… 🙂
Ellinor skall ju flytta till egen ”riktig” säng så småningom och jag har bestämt att det får bli en juniorsäng så länge, den passar ju fint under brorsans loftsäng. Vilken det faktiskt blir sedan, det får jag bestäma då!
David blev så himla förtjust i Smilla-hunden som fick heta ”Vovven”, den fick följa med hem. Här vaktar den hans fika…
David hade gjort fint och lämnat plats till ett av syskonen i vagnen intill sig själv. Jag planterade Ellinor där och jag tror hon somnade inom en minut. 😀
Sen blev hon för tung för brorsan och när han evakuerade somnade damen på allvar. Det såg skönt ut trots att det måste ha varit hårt!

 

6 svar till “Heldag”

 1. Vi kommer väl aldrig att hinna äta brunch på IKEA… :-$ Måste kolla mellan vilka tider de serverar den. Ser fantastiskt ut dock, för knappt några pengar alls.

  Så fin kudde! Är’e plockepinn? Tändstickor? Pennor?

  Och köper ni den vovven?! Norah har en på ön, som hon vill sälja. Hon köpte den själv på loppis för en femma eller en tjuga. Jag tvättade den och sedan har vi haft den. Fast när jag tänker efter ville nog Ruben ha den då när inte Norah längre ville ha den. Han är nog inte svårövertalad om att ge bort den dock. 🙂

 2. Fint med stora korgar, då kan småkunderna tupplura 🙂 Det ser ju ut att ha varit en allsidig brunch
  Du kanske skulle ha köpt en traktorskopa till David 🙂
  Men det kanske inte finns i sortimentet, eller så saknas platta kartonger 🙂
  kramar till alla

 3. Det var en helt OK brunch, lite för stressigt för min smak – det var massssor med människor där och det var inte buffé, vilket gjorde att man fick lite panik för att hinna få med sig allt man EVENTUELLT ville äta eftersom det tryckte på bakifrån kön att man skulle röra sig frammåt mot kassorna hela tiden. Usch. Tänker nog inte åka dit igen, även om det är extremt prisvärt. Men som S kom på – om man ger barnen frukost hemma, lämnar in dem på barnpassningen och sen slår sig ned och äter en timmeslång brunch… Men, då skall ju Ellinor hinna fylla tre år så att även hon får leka på ”Småland” (som barnpassningen heter), och så skall det vara lite mindre folk i kö… Hm.
  Nej jag tror jag föredrar en frukost hemma istället! 🙂

  David fann sig ju snabbt i att det var något helt annat jag skulle ha, han dillade snabbt vidare på andra äventyr! 😀 Han fick ju den där stora hunden och var otroligt nöjd med den… 🙂

 4. Vi köpte vovven! Han ville verkligen ha den, han har ju en ”valp” sedan tidigare – nu såg han den stora och blev väldigt kär i den. 🙂 Så låt Ruben behålla den, kanske kan den ärvas vidare hit senare när han tröttnat på den – finns ju fler tänkbara mottagare! 🙂

  Kudden valde Tobias ut till sitt rum – det är tändstickor! 🙂

  Brunchen på IKEA i Uppsala serverades mellan 09-11. Var inte riktigt lika trevligt som man kan få för sig (se mitt svar till pappa).