En rik dag

Ellinor vaknade tidigt och fick komma över i min säng, där snarkade vi vidare ett par timmar till till bortåt nio på morgonen. 🙂 Mys!

När vi väl masat oss ur sängarna var det snabb frukost och sedan avfärd mot pojkarnas aikidoträning där jag också klämde till med ett konstitutionerande möte för klubbstyrelsen. Jag tog märkvärdigt nog inga bilder under träningen, trots att morfarn och jag för ovanlighetens skull satt inne i dojon och väntade (vi har upptäckt att träningen går så mycket bättre om föräldrarna inte är inne i dojon…). 🙂

Direkt efter träningen var det raka spåret till hamburgerhuset och en lunch på rull mot Berwaldhallen där Radiosymfonikerna bjöd på ”Nalles Spökkonsert”! 🙂 Jag tyckte det var superkul och alldeles för lite musik, men pojkarna tyckte det var såååååååååååå tråkigt och det var tur att morfarn och jag bunkrade med prasselfria karameller! 😀 När man frågar dem var för sig om vad de tycker om de olika momenten i konserten så framkommer det nog att det egentligen var lite bra. Men som grupp var det rätt hård kritik som kom ur dem…
Alla barn hade med sig ett gosedjur, Theo hade sin hund, David hade sina trasor och larven, Tobias en ”panterkatt” (Minecraft – ocelot). Under konsertens gång frågade programledaren (??) barnen vad de hade med sig för djur och hälsade på allas nallar, hundar och andra djur. Över huvud taget genom hela konserten blandade han in alla barnen jättebra, det hojtades och ooades och hejades friskt genom hela timmen. 🙂

Orkestern var också aktiv, här hade de just tagit ned sina instrument som de hållit över sina huvuden som skydd mot ”regnet” som just föll. Jag var ALLT för långsam med mobilen bara för att fånga alla cellos uppe i luften… 😀
Huvudtemat genom hela konserten var att nallen Berwald hade blivit förtrollad och enda sättet att bryta förtrollningen var att fånga ett skelett, ett blodspöke (!), ett slemmigt grönt monster och en stor spindel från läskiga skogen… 😀 Detta gjordes i en väldigt ”Ghost busters” mässig stil, han hade overall och en stor dammsugare som han använde för att fånga alla dessa monster. Vi i publiken blev hans medhjälpande ”spökmonsterjägare”. 🙂
Många små lampor på många små trådar med nummer på…
Efter konserten gick vi tillbaka till bilen och tog alla omvägar vi kunde, när solen var framme var det riktigt riktigt skönt, men vinden var bitig. Här undersökte vi Engelska kyrkans gamla gravar. Pojkarna var väldigt respektfulla och nyfikna, de är roliga att utflykta med! 🙂


När vi kom hem igen hittade vi igen S och Ellinor och åkte direkt till Restaurang Tiger och festade loss! 🙂 SÅ himla mätta kom vi hem och Ellinor somnade efter bara en liten stund i soffan, till och med innan lördagsgodiset! 😀

Ett svar till “En rik dag”

  1. Jo det var en rik dag, fylld av upplevelser som slutade med en sprängfylld mage, tack för det fina sällskapet
    Kramar till barnen