Aaaaaah!

Återvinning

Mamma och pappa rensar regelbundet hemma hos pappa och mamma har tagit undan en docka som kunde ärvas redan nu. Jag har tvättat kläder och borstat hår och försökt tvätta ren dockan som jag uppenbarligen lekt en del med – men framför allt, precis som jag gjorde på precis allt när jag var liten, hade jag även ritat en hel del på den…

Ritat. Med blyerts eller bläck. Målat ögonskugga (eller vad det nu kan vara jag var inne på). Samt skrivit ett namn under ena foten ”Susane” (vill minnas att det var efter min kompis Sussie som egentligen var ganska lik den här dockan, nu är hon inte riktigt lika liten men förmodligen världens roligaste präst…). 🙂

Smutsen gick bort med Ajax och en microfibertrasa. Det ritade gick inte alls bort. Hmhmmm…

Lektion 1: Lacknafta tar inte bort blyerts/bläck på plastdocka.

Jag gnuggade så intensivt med den i lacknafta doppade topsen att jag höll på att peta runt/sönder ögat, utan framgång.

Lektion 2: Nagellacksborttagning TAR BORT ALLT (precis allt!) på plasten på ögonlocken hos en docka.

Oj oj ojoj. När jag insåg att det inte bara var det ritade som försvann från ögonlocket utan hela själva färgen också, kvar var en lätt genomskinlig vit plastyta. 😮 😮 Vad göra? Nagellack! tänker stjärnan till renoveringsarbetare… Sagt och gjort, det mest ”hudlika” väljs ut och penslas försiktigt på. Det funkar hyffsat och täcker för ganska bra.

Resultatet: NU HAR DEN FÖRBASKADE DOCKAN ÖGONSKUGGA OCKSÅ VAD I HELA HÄLLREGNET!?! ARRGHHHHHHGGGGHHH!!! *andnöd*

Nästa mission blir att gå åstad och köpa ett hudfärgat lack att måla över eländet med…

4 Replies to “Aaaaaah!”

 1. En sak först, Sussie är en, som du tror, rolig präst och dessutom människa, fullt ut, det känner man 🙂
  Att dockan kom till användning det är ju förunderligt fint, först leker gen. 1 med den i några år först och sedan renoveringsjobb och testbana för olika kemikalier innan det är dags för gen. 2 att ta över 🙂
  Vad tycker hon om den?
  krama allihop, håll er friska

 2. Eller så det. Då. Men då får hon ju inte leka med ”min” docka liksom… 😀 Men hon skall nog få en docka till, det tror jag. 🙂

 3. Jag vet ju det, Susanne borde vara världens roligaste – hon har ju alltid varit så himla hjärtligt rolig! 🙂
  Hon har inte fått dockan ännu, jag har väntat på ”rätt tillfälle”. 🙂
  Kram!