Vobbruari?

Det finns ett uttryck nu som kallas ”vobba” – dvs ta hand om sjuka barn och jobba samtidigt (då tar man givetvis inte ut någon föräldrapenning för vård av sjukt barn, den traditionella VAB). Tobias hostade lungsjukt och var så virrig och nere på morgonen att jag bestämde att han inte skulle hosta på sina kompisar idag. Naturligtvis piggnade han till när vi kommit iväg till jobbet så han var inte SÅ sjuk, men han satt stillsamt intill mig och tittade på Bacillakuten på SVTPlay (superbra, han lärde sig mycket de där timmarna!) medan jag jobbade ett förmiddagspass.

Efter jobbet åkte vi och fyllde på matlagret på matbutiken och eftersom fröken bett om att vi skulle lästräna så mycket han orkade så fick Tobias läsa alla varor och alla priser vi kom över. 🙂 Sen åkte vi hem för att hämta hem syskonen. I bilen kroknade han och sov en stund (så inte är han frisk, han sover ALDRIG på dagtid!!). Men vi hade en mysig och halveffektiv dag i alla fall.

2 svar till “Vobbruari?”

  1. det är ju jättefint att Tobias kan hänga på jobbet när han är sjuk och på hemväg, hoppas att det inte blir så långvarigt, kramar

  2. Ja det är ett annat tempo på jobbet än på skolan helt klart.