Lite sjukt

Så här såg det ut i natt vid fyratiden.

Stackars Ellinor grät så förtvivlat, mamman vandrar in som hon brukar, hittar igen smokken, trattar fast den i barnets mun och tippar omkull henne på kudden. Som vanligt. Hade det varit som vanligt skulle barnet ha somnat om där, men nu var det så att mammans arm landade först i det kladdiga kräkset som låg där på kudden och när barnet lade sig ned kom det ännu mer (kändes som om det aldrig skulle ta slut!). Så jag satte henne upp och bar henne ut i badrummet för att sanera/duscha av henne.

Eftersom jag lyckats lägga henne i kräkset var jag dessutom tvungen att tvätta hennes hår, något som hon normalt inte är speciellt förtjust över. Nu var hon tvungen att med febervärkande kropp och fullt blås på magsjukan (hon kastade upp ett par gånger till i duschen) överleva att mamman bestämt sig för att tvätta hennes hår mitt i natten! Stackars stackars barn!!!

Hon grät som en siren genom det hela, mådde nog förskräckligt illa!

När det hela var över var hon ganska lugn och fin och förklarade ganska många gånger att hon helst låg kvar där på varma golvet mellan handdukarna och sov! Men jag insisterade på att hon till slut skulle få på sig en blöja och en ren pysjamas och lägga sig i den renbäddade  sängen (för säkerhets skull belagd med plastad frotté i ett par lager). När jag lade ned henne somnade hon, momentant!

Stackars stackars barn…
Hon sov skönt till halv tio och var faktiskt på ganska gott humör då! 🙂

David, han sprattlade ur sängen sjungande redan vid 07 och hade på något märkligt vis helt klart för sig att han skulle vara hemma för att Ellinor hade magsjuka! 😮 😀 Han fattar mer än man tror trots att man trott att han sovit sig igenom hela gråt- och kräkfesten under natten! 😀

Såhär låg han en lång stund innan frukost. Han ville se hur AT-AT såg ut underifrån. 🙂
Nu blir vi hemma minst 48 timmar med de här två. Jag hoppas det går över snabbt och att det inte är något så elakt som det vi drabbades av förra julen!!!

 

4 svar till “Lite sjukt”

  1. Den julen var herlig du 😉 Hva med Tobias og David har de sluppet det sjaue denne gang ?

  2. Ohh ja, den julen glömmer vi nog aldrig! 😀 Tobias och David VERKAR ha sluppit undan sjukan den här gången, jag har känt mig ”olustig” i magen i två dagar men inte värre än att jag är uppegående. Har jobbat hemma idag för säkerhets skull men det har inte brutit ut tack och lov.

  3. Stackars liten, så hemskt uppvaknande, från sängen till duschen 🙂 och så kräkas dessutom

  4. Ja det var verkligen mycket, mycket synd om henne där på natten. Uschiamig…