Sjuårskalas

Tobiaskalas_2014-10-12_007
Vampyren närmast i bild gav bort sin favoritnyckelring till Tobias! Två pirater tittar intresserat på. 🙂

I söndags hade vi sjuårskalas. Maskeradkalas var önskat och 11 utklädda barn dök upp (bara en som saknades, hans föräldrar hade glömt bort kalaset, till det barnets stora förtvivlan!). Det kalasades så det stod härliga till!

Vi hade städat, monterat sista IKEA-möblerna, pyntat huset i lätt Halloween-stil och bakat en norsk sjokolade-kake. Sonen hade bestämt att till fikat skulle det bjudas Mums Mums och kex och det skulle absolut inte finnas några ballonger (framför allt inte lekas panga-ballong-lekar). 🙂

Vi började med taco-lunch, alla barn åt och baske mig om spill/smulfaktorn faktiskt begränsade sig till en handfull smulor! Inga glas utspillda, inga kexsmulor i huset (minns med förskräckelse tidigare års kalas, hittade kaksmulor i precis alla rum efteråt). Barnen börjar verkligen bli stora! 🙂

"FYRA BANANER!"
”FYRA BANANER!”
Vinnaren klarade "fyra bananer" med fyra jättemarshmallows i kinderna. :-D :-o
Vinnaren klarade ”fyra bananer” med fyra jättemarshmallows i kinderna. 😀 😮

De fick leka ”Hela havet stormar”, ”Fyra Bananer” (dvs. se hur många marshmallows man kan ha i munnen och fortfarande säga orden ”fyra bananer”). Nu när jag läst lite på Wikipedia så har jag ju fått inse att just den leken kommer vi ALDRIG MER att leka här i huset. 😮 Barnen hade ju väldigt roligt, alla gillade marshmallows, men jag tror vi kan vara glada och nöjda och låta det stanna där. 😎

Sen var det fiskdamm förstås, jag hade hittat riktigt roliga grejer på favoritbutiken, naturligtvis var det lite Halloween-stuk på dessa också. 🙂 Sen slog vi igång kortfilmer på TV’n och alla barnen samlade sig och sansade sig tillsammans (även Ellinor!). David var hemma hos kompisen Theo och det var flera av kalasgästerna som undrade var han höll hus. 🙂

Tobiaskalas_2014-10-12_013 Tobiaskalas_2014-10-12_018Allt som allt var det jättemysigt. En kalasgäst blev ledsen och ville åka hem, men efter att han pratat med sin mamma en stund gick det bra igen. En annan kalasgäst tappade en (redan löst sittande) tand under visst blodvite och blev först chockad och sedan, efter en high-five och ett stolt samtal till pappan fortsatte kalasandet utan mankemang! 😀 Det är action-action som gäller när ett gäng sjuåringar kalasar, det är helt tydligt..! 😀

4 svar till “Sjuårskalas”

  1. Himlars vilket kalas 🙂 Sjörövaren med ansiktet fullt med marshmallows ser ju för läskig ut, roligt är ju att dom saknade David, av bilderna att döma var det ju ett lyckat kalas och med Ellinor som en liten prinsessa i förgrunden 🙂

  2. Jamen usch, kolla länken som är inbäddad under själva namnet för leken. Eller googla på ”Chubby Bunny” eller liknande så hittar du. Två dödsfall, det räcker åtminstone att hålla mig från att köra just den här leken med i alla fall barn! 😮

  3. Jätteroligt kalas, ett par dagars förberedelser och så bara jätteroligt när det väl blev av. 🙂 Alltid spännande att se vad de hittar på dock och det var ett tag jag undrade hur vi skulle hantera chocken hos killen som tappade sin tand och sen var det en kille som verkligen var på väg hem ett par gånger också. 😀 Tossigt, men ett kort samtal med mor och far gjorde att allt blev bra igen! 🙂 Ellinor var inte det minsta blyg för alla de här stora barnen, det är kul att se!