Mystimme

image

Vi har börjat låta Tobias stanna uppe en timme längre än sina syskon, en ”mystimme” tillsammans med en av oss då vi gör något tillsammans bara vi.

SOM han njuter av denna tid! Som JAG njuter av denna tid! 🙂 Vi har tagit promenader, tittat på YouTube-klipp, spelat, ritat, läst ut ”Ninja Timmy och de stulna skratten” och nu ett par kvällar har vi målat med ”riktig” färg (hobbyfärg). Ikväll blev det mycket grönt.

image
När han målade trolldegsgubben ovan blev det en del spill runtom. Den ”gubben” fylldes i med färg och utvecklades.

 

Det är roligt att se hur han utvecklar tekniker och hur han börjar tänka på andra sätt att måla/skapa! Första kvällen var det mest kladd, för mycket färg, blanda färg, försök på att måla något specifikt som slutade med tårar för att det inte blev som han tänkt sig… Tobias kom själv på att om man inte har en pensel så kan man använda något annat, han testade både fingrar, pappersbitar och sushipinnar! 😀 Idag plockade vi fram ett par av alstren från förra sittningen och då fick han lära sig att det går bra att fortsätta måla på något man målat ett tag på innan, när färgen torkat kan man lägga på fler lager med annan färg.

Idag kom han själv på att om man målar något och snabbt lägger ett papper ovanpå så blir det en ”kopia” – den kan man sen vidareutveckla till något annat eller bara förbättra lite. Jättekul att se som sagt! 🙂

image
Sen gjordes en kopia av ”gubben” som i sin tur fick ett lite annorlunda uttryck.

 

Tokigt grönhuvud som kopierades och blev så vild att jag känner för att ta med den nedre till jobbet (den illustrerar så väl hur jag känner mig!).
Tokigt grönhuvud som kopierades och blev så vild att jag känner för att ta med den nedre till jobbet (den illustrerar så väl hur jag känner mig!).

Naturligtvis var vi tvungen att testa om det gick att göra en creeper också, här en ”tredimensionell” variant med pålimmade pappersklossar.image

9 svar till “Mystimme”

 1. Är det Ellinor som fingermålat? 🙂 Vilken glad krumelur, Kram på er hoppas att sömnen kommer inatt till er
  Massa kramar

 2. Men det var ju Tobias, jag tyckte väl att det var avancerat av Ellinor, då är han ju duktig och vad roligt med egentimmen, bra grepp då kommer han ju fram och får synas, speciell Tobias-kram

 3. Ja! Det känns som en av de bästa idéerna vi haft hittills. Hur vi skall få till något liknande med Davison när det är dags, det måste vi nog fundera på ett tag.

 4. Ha ha 😀 Ja det var Tobias som målat. 🙂 Han behöver det och jag tror faktiskt vi behöver det också! 🙂 Man HINNER ju inte ge den där bra/goda/rätta uppmärksamheten han så mycket behöver varje dag annars.

 5. Tobias blir ju äldre och kommer vilja vara ifred mer. Be Tobias vara själv på rummet en stund med padda eller något och fokusera på David, sedan är det Tobias tur efteråt.

 6. Knepigt att hinna med, men viktigt, kanske några norrlänningar får ta sig tid, när det blir dags
  krama alla och ha det bra

 7. Ja, när vi har besök kan man ju leasa ut mystimmarna, helt klart smart! Kram!

 8. Bra idé! Det kommer säkert att fungera ganska bra. Jag har i alla fall fått med mig att det är viktigt att mellanbarnet får ”stanna uppe längre än lillasyster” annars kommer vederbörande att komma ihåg den ohyggliga orättvisan länge… (alltså om lillasyster också får börja vara uppe längre samtidigt). 😀