Luuule – fortsättning

Fortsättning.
Lule_2014-08-07_032

Vi åkte förstås mer båt. Tur som var. Värmen bara fortsatte och fortsatte så nästa båtutflykt tog oss till Klubbviken (här en länk till anläggningens egen sida) inte långt från moster och morbrors hemmahamn.

Grabbarna stod entusiastiskt ute hela vägen dit, skrattade och höll i sig. Vi andra slappade i ruffen. Ellinor ville verkligen mysa in sig med filt trots värmen och låg sedan och småpratade/kammade kusinens hår (himla mysigt!). 🙂Lule_2014-08-07_039

Sen badade vi. Badade, åt glass och badade mer. Det är väääldigt långgrund sandbotten där vid havsbadet så alla var ganska långt ute i vattnet för att bli blöta. Ellinor ville ABSOLUT inte sluta bada här. Det lossnade rejält för henne, hon kunde ju gräva i sanden ute i vattnet gubevars (sandbank en bit ut i vattnet som var lite spännande). 😀
Lule_2014-08-07_040

Vi bokade bord och åt middag i kvällssolen. Det bjöds på ett fåtal lokala ingredienser, fiskburgaren med friterade mandelpotatisar var fin men jag tyckte inte att havtornskakan var något att komma ihåg. 😀 Tyvärr hade de inte ”fiskarens fångst” eller ”kockens långkok” så vi gick förmodligen miste om det godaste de brukar bjuda på. Insåg att det blev en ganska märklig dryckesblandning när man sitter sådär (bild nedan). 😀
Lule_2014-08-07_042

Lule_2014-08-07_047Lule_(wa)_2014-08-12_029

Barnen lekte i klätterställningar och linbanor och studsborg intill (med stränga order om att inte gå i vattnet…) och vi vuxna fick en liten stunds respit vid middagsbordet. Tobias blev stucken av en geting, INTE ROLIGT förstås – men han var ganska kool när smärtan avtagit och innan vi åkte hem hade han helt glömt bort det… 🙂 Lule_(wa)_2014-08-12_017

Bara Ellinor somnade på vägen hem och pojkarna stod ute även på hemvägen – notera att endast Tobias hår fick bakåtfrilla! 😀 David var modigare på hemvägen och stod upp som storkusinen. Sen började han ”studsa med” i guppen på vågorna men det fick ett MYCKET plötsligt slut när han vid en olyckligt tajmad studs for upp när båten for ned och helt plötsligt såg jag hela hans mage vänd mot mig i båten, dvs fötterna rakt upp! Sen satt han mycket samlat och lugnt på knä resten av resan! 😀 Tokstollen!

Lule_2014-08-07_052Lule_(wa)_2014-08-12_023Sen blev det lite svalare. Jag följde med till stallet och fick se Norah rida Cinderella, en pyttehäst som omedelbart blev en ny favorit. 😀 Jag kunde till min förtjusning se att ridskolan behållit alla namnskyltar på alla hästar som någonsin gått där. Så alla ”mina” hästar gick att hitta igen. Vilken nostalgi-tripp! 🙂
Lule_2014-08-08_057 Lule_2014-08-08_063

Värdfolket bjöd på fin mat, bara sådär (fattar inte hur de gör det!). När jag inte somnade med Ellinor satt vi och sög på varsin drink och såg en och annan film. Trevligt! Barnen spelade förstås en hel del, men när det är så varmt och soligt ute – så många dagar på raken – har åtminstone inte jag så dåligt samvete över att de inte är ute hela tiden! 🙂 Men vi lekte lite också förstås. Både grannens studsmatta, gungställningen på egen gård och klätterställningar på kusinernas skola hanns med.

Jag lovar, jag FICK INTE NED Ellinor ur den där klätterställningen, fick lura ned henne och fånga in henne först efter en lång lång stund… 😀
Lule_2014-08-09_066 Lule_2014-08-11_082 Lule_2014-08-11_087 Lule_2014-08-11_089

Sen var det dags att åka hem. Hur min syster och hennes familj överlevde att ha oss hos sig en hel vecka övergår mitt förnuft! Vi är liksom så otroligt LJUDLIGA jämfört med alla dem tillsammans! 😀 Tack tack tack!

Radarn på Arlanda hade gått sönder, flygtrafiken på Arlanda gick följaktligen med 25% kapacitet och allt styrdes från Bryssel (tror jag det var). Men, alltså, vad gör väl ett par timmar på flygplatsen när någon varit smart nog att inreda ett litet lekland där?!?! 😀 Vi hann leka så mycket att barnen (utom Ellinor) kom helt självmant när jag bad dem följa med till boarding igen.Lule_2014-08-12_098 Lule_2014-08-12_099

Hemresan var odramatisk. Tobias satt stoiskt på sin plats mot mittgången, David blev initialt lite skärrad av att se så mycket genom fönstret och bad att få dra ned fönsterluckan! 😀 Men han gillade utsikten när vi gick ned för landning sedan. Det var åter igen ganska mycket ljudliga barn ombord, men vi höll oss tysta och lugna. 🙂 Ellinor blev sur just innan det var dags att landa men en ask russin satt som en smäck!

Kan ju för egen del notera att OM jag nu tänkt resa med vita byxor kanske jag INTE skall köpa smulig choklad att äta som mellanmål… 😎 Vi hann bli ganska hungriga under vår väntan på avfärd och de hade inga bananer eller annan lättäten frukt i restaurangen så det fick bli choklad istället, till barnens STORA förtjusning (och min, OK, jag erkänner).Lule_2014-08-12_100 Lule_2014-08-12_101

Tack igen kära familj, för att ni har oss, har hand om oss och låter oss komma på besök!

6 svar till “Luuule – fortsättning”

 1. Fantastiska barn, alla fem. Ellinors tunga i klätterställningen är ju för söt och hennes soliga leende vid bordet på Klubbviken, helt fantastiskt. 🙂
  Nu är det ju bara en dryg vecka sedan bilderna med sommar och på den tiden så drog sommaren iväg, for den med er söderut kanske 🙁 Nu är det 10 º kallare än då
  kramar till alla

 2. Ser mer på bilderna, ser då så stor Ruben är jmf. med Tobias och David
  Beundrar bilden också för den sommar som den innehåller, glittrande vatten över båtfören, mellan badlängtande barn 🙂

 3. Ruben ÄR ju ett helt år äldre än Tobias, det märks alltid! 🙂 Inte kanske när de sitter huvud vid huvud och spelar, men i både sätt och fysik är de väldigt olika! 🙂
  Visst blev det härliga bilder, trots att det bara var mobilkameran som fick åka med på tur! 🙂

 4. Jag blir alltid lika lycklig när Luleå bjuder på sådan där sommar, när man tajmar det rätt så att säga. HELT outstanding! 🙂

 5. Det var någon som sade att det är ”helt normala” sommartemperaturer nu. Pyttsan! Jag vill inte riktigt känna det så, när allt man känner när man går ut är att det är läge att skynda sig in igen…