Yoghurtglass

image

Jag måste erkänna.
För mer än 15 år sedan blev jag introducerad till yoghurtglass, det lite mer hälsosamma, friskare alternativet till vanlig glass. Det var det värsta jag smakat! Något år senare gav jag mig på det igen – det VAR ju mer hälsosamt – tänkte att i Australien hade de kanske bättre koll på glassen med tanke på hur varmt det är där (det hade de INTE då i alla fall, kan jag rapportera, inte ens på ”vanlig” glass…). Men även denna gång ångrade jag inköpet och bestämde mig för att hädanefter hade jag lärt mig att yoghurtglass är skitäckligt… 😀

Så fick det bli.
Jag hann lära mig var det fanns god glass i Australien, hann inse att jag inte är så äventyrlig i smakerna vad gäller glass (choklad eller vanilj eller någon retrosmak blir det väl oftast). Men yoghurtglass har jag fortsatt undvikit.

När de öppnade ett ”frozen yoghurt” ställe i centrum där jag jobbade konstaterade jag faktum och gick glatt förbi. Till S syrra med familj var på besök. De ville absolut äta sådan ”glass” och jag släpade fötterna efter mig in dit. Naturligvis orkade ungarna inte äta upp sina portioner och jag fick smaka.
HÄRREGUD.
Vilken miss!
Har jag levt i SÅ många år och missat så sjukt god den glassen är!? Fatta.
Doh!

Nu får jag gå omvägar runt frozen yoghurt stället varje gång jag lämnar jobbet bara för att inte frestas att gå in för ofta! (elakt nog ligger de i ”närmaste'” ingången till ett stort centrum direkt intill kontoret)
Idag efter bion var det dock inga diskussioner! 🙂

image

image

image

Man tar mjuk glass själv, drar i en spak så spritsas det ned i en bägare, 8-10 smaker. Sen på med strössel/godis, frukt/bär och sås/rårördabär. Sen betala per hekto. Ungefär samma pris som på guld.
Men det är det värt ibland! 🙂

4 svar till “Yoghurtglass”

  1. Det var ju en utförlig glassutredning, vad lära, jo det kanske tål att provas nya smaker 🙂 Provsmakarna på bild ser då nöjda ut
    kram

  2. Hege, jag ser ”Ser du hele min komentar? Jeg får bare opp noen ord og ingen ikoner!!??” i ena kommentaren och ”Jippi, det kom noe godt ut av at du ble tvunget med dit” i andra, men det saknas verkligen ikoner och förmodligen en del text. Vad synd! Prova igen! 🙂