Ellinor

Familjen_2014-07-22_008Ett år och åtta månader.

I veckan blev hon en månad äldre. Hon stormar fram mot sin tvåårsdag, Ellinor.

Hon pratar och pratar (och pratar och pratar och pratar!), hela tiden kommenterar hon och hon är ganska bra på att uttrycka sina behov. Fortfarande extremt tydlig med vad hon vill (går verkligen inte att missa att hon vill ha något). 😀 Tvåordsmeningar är regel, S har hört ett par treordsmeningar ”va dedä fönånting?” (som per definition egentligen är en sexordsmening).

Senast idag hörde jag henne säga ”pela a-pad” (spela ipad…), ”David letten” (David blir ledsen om man river hans legobyggen), ”David bygge” (Davids legobygge). ”Stussa-matta!” (studsa studsmatta) och ”äta mat” har hängt med länge. Hon säger ”komma ner” och När hon blir arg och inte får som hon vill säger hon ilsket ”dummadig!” och sätter resolut armarna i kors över bröstet (och man får ofta en väldigt mörk blick på köpet). X-)

Bokstaven s kommer med tveksamhet, r likaså. Hon säger pojkarnas namn utan problem. Hon har även lärt sig nästan hela släktens namn och hon ropar gärna på Davids kompis Theo när han är här (han tröttnar fort – ”men varför ropar hon på mig hela tiden???”). 😀

Hon klättrar, ramlar, reser sig, klättrar mer. Ingenting stoppar henne, hon har gudskelov förstånd nog att ropa på ”lälp mäj!” när hon fastnat någonstans. Hon kastar sig orädd in i brödernas lek, oftast går det bra – relativt snälla brorsor, faktiskt! Men ibland går det snett, i veckan fick vi besöka akuten med ett blödande sår i bakhuvudet efter ett fall från utsidan av studsmattan och en extremt olycklig landning på en tegelkant 😮 Men hon limmades ihop fint av vården och damen leker obekymrat vidare. Tack och lov (ta-i-trä) extremt ovanligt med sådana där otäcka olyckor och mer ”normala” snubbel och fall det tar hon med en klackspark. 🙂

Hon älskar att bada ”badaaa!” nästan lika mycket som hon älskar glass ”glaat!” och det börjar fungera riktigt bra att borsta tänder och hår. Hon smakar väldigt sällan på nya saker, synd, men det ger sig väl med tiden. Hon älskar äpple och banan, gillar päron och clementiner, premiär på druvor idag, kiwi fungerar. Gillar jordgubbar men ratar hallon och smutron (!??). Kött går alltid hem, pasta ”mera pata!” och ris likaså (jösses jag kokade gröt i pastagrytan härom dagen, VILKEN besvikelse…). Hon älskar mjölk, dricker gärna vatten. Tomater klämmer hon glatt sönder, äter morötter men spottar för det mesta ut hälften och ibland kan man få henne att provtugga på ett grönt salladsblad. Småyoghurtar funkar, yoghurt i skål går an men hon verkar tycka att det är hemskt onödigt att förstöra fullt normala flingor med det där sura kladdet…

Godis för Ellinor är majskrokar och russin ”gooodiS!”.

Är ni redo för en liten bildfrossa från senaste månaderna? Dum fråga – som om ni hade ett val! 😉

Familjen_2014-05-25_002
Hon ritar mycket nu, mest på papper, mest cirkelmönster i olika färger.
Springer!
Springer!
Familjen_2014-05-31_002
Hon ser ofta ut såhär på bild – ”tänga!” för att hon vill att man skall stänga blixtluckan, eller ”teee!” för att hon vill se vad man har fångat med kameran…
Familjen_2014-06-19_001
Hjälpsam ung dam…

 

 

Vill så klart vara med på samma roligheter som brorsorna…Familjen_2014-06-15_012 Familjen_2014-06-15_011 Familjen_2014-06-15_006 Familjen_2014-06-15_002

 

KNASBOLLEN pysslade så nöjt ute på altanen en lång stund...
KNASBOLLEN pysslade så nöjt ute på altanen en lång stund…
Leker tåg med benstark storebror.
Leker tåg med benstark storebror.

Familjen_2014-07-30_006Familjen_2014-07-29_003Familjen_2014-07-29_004

Hejdåpuss!
Hejdåpuss!
Busig!
Busig!

 

2 svar till “Ellinor”

  1. Det er nok en klok liten dame detta sånn som hun utvikler seg, men hun har vel noen å slekte på 😉

  2. Vilken fantastisk liten människa, blir full i skratt när jag ser bilderna på henne och hennes beteende 🙂
    För att inte tala om bröderna, underbar samverkan där
    Krama gänget, välkommna