Mystiskt

Tobias_garderob_2014-06-23Märkligt märkvärdigt och smått hysteriskt hur en garderob på cirka 1 m bredd, 60 cm djup och 2 m höjd kan innehålla så mycket saker. Så mycket saker att vi numera har hela hallen på övervåningen full med grejer/lådor/kläder, en stor mängd grejer i tvättstugan (utrensat och redo för distribution) SAMT en delmängd stående i en oprydlig hög just innanför vardagsrumsdörren.

Jag förstår det inte.

Vi har börjat röja/riva Tobias rum för att göra i ordning det till ett ”storpojkerum”. Pojken sover lyckligt på sin madrass direkt på golvet (här går vi och tror att han behöver nya fina grejer, så räcker det med att bädda på golvet för att han skall bli glad som en lärka…), sängen bor numera i gästrummet, soffan som stod där bor hemma hos någon fyndare på Blocket.

Kuddar och gosedjur som bodde i sängen ligger utrensat och sorterat i vardera barns förvaring, samt det som passade att ge till barn som inte har råd att köpa nya gosedjur – i en stor svart sopsäck i tvättstugan. 🙂 Böckerna som bodde i sängen (i lådor under) ligger helt hysteriskt osorterat på golvet, väntar på mer tid och energi från föräldrarna att gå igenom och läggas i högar som skall sparas-respektive-ges bort.

 

När vi nu börjat rensningen så inser vi att det inte är helt rätt att de två små skall dela på det yttepytteminsta rummet och Tobias fisa runt i husets största. Sådetblirtillatttänkatillensvängtill. Förmodligen blir det nytt rum åt alla barnen då.

Sängar
Inte de mest upphetsande möbler, men Tobbis får en loftis med bord. David får en loftis som syrran får plats under.

Kedjereaktioner i det oändliga.

8 svar till “Mystiskt”

 1. Jahaja, då var det slut med att sova i den soffan då.
  Om det inte är så att ni har namnet på köparen 🙂 Blocket är ju fint, grejerna far själva och lämnar pengar efter sig.
  Att han är glad för ombyggnad, det blir ju alla, men det blir svårt för morfarn att ta sig upp i sängen för läsning 🙂
  krama dom, tänker på er

 2. Det är ju fint och känns skönt att ni tänker på nya hem för dom överblivna gosedjuren också 🙂

 3. vad mysigt den har jag provat sova i. Tobias är ju stor nu, sitter snart och gör läxor där. Jobba inte ihjäl er kramar till alla.

 4. Ni verkar då ställa till med jobb, mycket jobb när ni börjar.
  Men som du säger nån rättvisa skall det ju vara, även dom små växer ju upp och minns
  Krama dom, alla 🙂

 5. Jamen det är ju det som gör att man inte renoverar så himla ofta! Värsta sortens renovering är en sån där ”liten fix” som smittar av sig på fler rum i huset… 😀
  Inte tror jag alternativet varit så illa, att David och Elli fått dela det lilla rummet. Men det här alternativet vi nu går på det tror jag gör det lättare sen, när de två blivit några år äldre. 🙂
  Kram!

 6. Åh! Har du?! Hur var den att sova i? Var det svårt att klättra upp i den?
  Jo, han sitter ju snart där med läxor och annat pyssel, herrejösses… 🙂 Inte jobbar vi ihjäl oss, lovar! Idag har jag njutit av att rensa ogräs, fatta så skönt att kunna vara ute i solvärmen! 🙂
  KRAMAR!

 7. Det var bara en liten diskussion innan, där de gick från att inte vilja lämna ifrån sig några av gosedjuren till att gå med på att det vore roligare att någon som inte hade råd att köpa egna fick leka med dem. 🙂 Vi har haft en delmängd bortsorterat i ganska många månader nu så det gick inte an att hävda att man lekte med alla hela tiden heller. 😀 Men vissa måste de ju bara ha kvar helt enkelt, för de känslomässiga banden och för den möjlighet till rolig lek som de bjuder på! 🙂

 8. Verkligen jättebra med blocket, sätter man bara rätt pris så försvinner grejerna på en gång. Man behöver inte ens kånka ut dem ur huset själv! 🙂 Mycket jobbigare att montera ned och hyra bil för att frakta dem till Sörab/soptippen/återvinningen! 🙂
  Jo de där sängarna är inte direkt läsvänliga på det viset. Lågt i tak blir det också!
  Men jag tänker att man kan sitta på golvet eller i någon fotölj också, det löser vi! 🙂

  Nu får du sova i en annan soffa istället, den som Tobias sovit i tidigare. 🙂
  Kramar!