Näringsmässigt perfekt tajmad dag

image

Ibland händer det.
Allt bara klaffar.
Vi kom upp i lugn och ro, barnen åt frukost plus-plus alla tre (dvs inte bara så mycket de hinner på tio minuter utan fulla halvtimmen, dvs både skål med flingor OCH en smörgås).

image

Vi lämnade David på förskolan (de skulle ha ett litet midsommarfirande så han hade finbyxa och skjorta snyggungen!) och åkte vidare till Danderyds Sjukhus och ögonläkarmottagningen där (fantastiska rutschkanan nu helt bemästrad av minsta familjemedlemmen).

image

image

image

Efter undersökningen (som för övrigt gav toppbetyg till Tobias läraktiga ögon) så gjorde jag en taktisk överhalning av ”normalplanen” när vi besöker ögonläkarna. Istället för glass – lunch!
När vi rullade ut från parkeringen somnade en mätt ung jänta i nybytt blöja och Tobias var munter nog vid tanken på glassen som hägrade till mellanmål istället.

image

image

När vi handlade på matbutiken bytte Tobias den utlovade glassen mot en munk, så jag köpte fyra och efter vi hämtat en glad David på förskolan satte vi oss och frossssade på varsin munk.
”Meena watteh!” var Ellinors kommentar på den (”mera vatten” som hon lagt sig till att säga om allt hon vill ha mer av!). 😀

Då var ungarna sockerstinna men tankade med tillräckligt mycket energi för att hålla sig krigsfria till middag. Ett tag var de så stilla och nöjda i legobyggande att jag undrade om de gått hemifrån utan att jag märkt det! 😀 Bäst av allt var att Ellinor inte hann bli sådär akut dödshungrig som hon alltid blir innan middag!

image

Jag fuskade lite och serverade rester till middag, jättegott och jättesnabbt. SEN stekte jag plättarna/pannkakorna de egentligen hade önskat sig till middag. Det innebar att de efterföljande timmarnas lek var lika stilla och bra som innan.
Mätta barn leker snällt – gammalt djungelordspråk…
Jag kunde lämna Tobias och David nere medan jag gick upp och badade Ellinor och bäddade rent i sängar. De varken rev huset eller slogs med varandra.

image

Nybadad tjej och nedvarvade killar fick sedan plättar/pannkakor och yoghurt till kvällsmat, mums och frid! 🙂

Har ALDRIG. Verkligen aldrig varit med om en dag då INGEN i familjen hungerkraschat!
Så jag tänkte det var värt att dokumentera… 😎

image

Kan för övrigt förtälja att en 2 mot 1 jury konstaterat att FunLight med smaken Pear Ginger ”smakar diskmedel, fast gott diskmedel”…! 😀 Jag gillar den skarpt och vi gjorde snabbt slut på en tillbringare.

image

4 svar till “Näringsmässigt perfekt tajmad dag”

 1. Underbart med sådana dagar 🙂 Himla roligt att läsa om eskapaderna och se bilderna på Tobias med lillasyster i rutschbanan, en dag av ätande, tydligen rätt metod.
  Krama barnen och dig själv, har försökt få tag i dig vid 13-riden men fick en studs som meddelade att du var på kundbesök, fick ju förklaringen på den konstiga börsrörelsen i ditt mejl, hörde samtidigt att gamla stan var avspärrad, bombhot, så du kan ju höra av dig när du kommer åt.
  kramar åt alla

 2. Roligt att se storebror klättrande utanför lilla syster, skyddande henne från att trilla i stegen 🙂
  kramar

 3. Ja han var faktiskt på hugget där. Åkte snällt med förtjust lillasyster i knät också ett par gånger.

 4. Mat är alltid rätt. 🙂 När du ringde var jag förmodligen febrigt upptagen med att kurera mig själv från allehanda krämpor (hade ingen röst onsdag-torsdag). 🙂
  Vi märkte då inget av actionfyllda timmar i stan här ute på vischan… Speciellt inte som vi var hemma och sjuka dessutom, så långt från utflyktsläge som möjligt! 🙂
  KRAM!