ELLI-nor eller Elli-NOR

Lär sig äta majskrok - April 2013.
Ja HUR skall man säga detta namn? (lär sig äta majskrok – April 2013)

Jag såg (till min fasa) att Ellinor seglat in på SCB’s ”Topp 100” listan över populära flicknamn under 2013. Namnet låg visserligen inte där på listan 2012 när hon fick det, men ändå. Jag var rätt noga med att sålla bort sådana namnkandidater som låg allt för högt på listan (vis av erfarenheten av att dela mitt eget namn med det stora flertalet i landet, det är inte SÅ kul att heta precis samma som alla andra…). 😀

 

Men det som skall bli spännande att se är om det ”Stockholmska” (sörländska?) sättet att säga Ellinor på kommer att bli det hon själv kallar sig, eller om hon kommer att adoptera, acceptera, välja det norrbottniska (norrländska) sättet? Alltså Elli-NOR, med betoningen på sista stavelsen (Stockholmskt) eller ELLI-nor, betoningen på första stavelsen enligt norrländskt manér. 🙂

Det visar sig!

 

Förmodligen kommer hon att kalla sig själv något helt annat, eftersom vi andra kallar henne allt utom Ellinor… 😀 Hon har många namn, damen. Ninja (som hon hette medan hon låg i min mage) har helt fallit bort. Men Elli, Elli-delli, Delli, Snällinor, Dellinor, ”damen” , syrran, syrran-dyrran eller Godzilla (eller God-Junior-Zilla!) är frekvent använda namnvarianter. 😀

Aug 2013.
Aug 2013.

2 Replies to “ELLI-nor eller Elli-NOR”

 1. Vi får väl se till att det blir norrländsk betoning på namnet, nån ordning måste det ju vara 🙂
  Hur låter det på norska? Det måste ju också vara med, hon har ju norskt pass, snyggbarnet:)
  Rolig, koncentrerad uppsyn där hon brottas med majskroken och där hon sitter framför bänken, där ser hon ju rent finurlig ut.
  Hur går det med promenerandet?
  kramar till alla

 2. Ja någon ordning måste det ju vara!! 😀
  På norska säger man LYCKLIGTVIS Ellinor på samma sätt som i Norrbotten, puh! 🙂 Så det blir nog rätt, hoppas jag. 🙂 Fast samtidigt vill man ju inte att hon skall behöva ”rätta” folk när de säger hennes namn heller. Men om man kan styra hur hon själv säger det har vi ju liksom vunnit! 😀

  Hon går och hon går, det är så koolt. Nu är det som om hon ibland stannar upp och funderar på om hon skall gå eller krypa när hon skall ta sig fram, oftast väljer hon krypa när det är bråttom, men oftare kommer hon promenerande. 🙂

  KRAM!