Idag för sex år sedan kom han – grattis stora storebror!

image
Idag.

Inte visste vi vad som väntade, då för sex år sedan.

 

I teorin javisst, men på riktigt – absolut inte!

 

I nio månader (BF+1 dag) väntade vi. Graviditeten var allt överskuggande, spännande och det häftigaste jag någonsin varit med om. Varje aspekt av den oändligt långa graviditeten upplevdes, dokumenterades och lästes om. Det var så häftigt att vara med om vad kroppen gjorde och hur det kändes. Jag bestämde ganska tidigt att jag inte skulle läsa om andras förlossningar då jag hade ganska klart för mig att just den biten kunde bli lite mer spännande. Jag fokuserade på själva väntan, på graviditeten.

Tidigt på morgonen den femtonde oktober 2007 satte förlossningen igång. Då flyttades fokus, från väntan till processen att föda barn. Den där o-fatt-bart o-tro-liga vansinnigt häftiga grejen. SMÄRTSAMT men med ett definitivt ”schema”, en plan – alla runtomkring en vet vad som händer och vad som förväntas hända så det var bara att åka med och ”njuta av resan”. Inte ens då fattade jag något, jag fokade så helt på själva förlossningen, på allt det häftiga som hände och på proffsen som omgav mig (sambon inberäknad!).

Sen, efter cirka arton timmars förlossningsarbete kom han, sex minuter i elva på kvällen kom han. Men inte förrän då, när han varm, blodig, blöt, blå, skrynklig och väldigt vacker lades på min bröstkorg – fattade jag. Det var, för att använda ett sentimentalt/poetiskt/blomsterspråk, som om mitt föräldrajag blossade upp och skalet av det som var jag fram till det ögonblicket brändes av och föll bort för att aldrig mer saknas. Åh sådan kärlek!

Så underbart.
Så underbart.

Det barnet. Det underbara livs levande barnet var så intensivt där att jag knockades helt. Känslan var så enorm, helt omöjlig att rättvisande beskriva. Kärleken finns där, i kärnan av det nya jaget. Hur arg, trött och besviken jag än är på höga vederbörande kan jag ändå börja gråta när jag tänker på det stora i att detta barn, denna underbara fantastiska bebis som föddes den där kvällen för sex år sedan är här nu – ÄR nu – och är ett rent mirakel.

image
Alltid något på gång, aldrig tråkigt mer än en minut åt gången…

Jag hoppas på många många långa underbara innehållsrika och växande år tillsammans med dig min underbara son!

image

8 Replies to “Idag för sex år sedan kom han – grattis stora storebror!”

 1. Fantastiskt skrivet, men så är ju objektet en härlig, underbar kille.
  kramar i massor

 2. Stora killen! 🙂 GRATTIS!

  Instämmer om graviditet, det är beyond det allra häftigaste jag har varit med om. För att inte tala om att få vara med och beskåda hur detta liv växer och utvecklas till en fantastisk individ. Sweet lord, nu börjar jag att gråta *snyft*

  Ok, fokus, tillbaka till jobbet 🙂

  GRATTIS från familjen Dahlberg/Werner 🙂

 3. Vad fint du har skrivit jag har gråtit krokodiltårar och läst och håller med om allt,jag har ju varit med om det tvågånger att få dessa små rosa människobarn på sitt bröst det skulle vara fattigt utan dem. Kramar till er alla men mest till storebror i familjen.