Värmeslag og kino-besøk

image
Innetjej.

Ellinor och jag höll oss mestadels inne idag, eller ute i ”tältet” (farmors paviljong). Noggrannt undvikandes solen. Värmen var svårare att komma undan, pust! 🙂 Vilken helt underbar sommar detta är! Jag kommer persoligen att nypa den som hävdar att sommaren 2013 var en dålig sommar! 😀

S spenderade förmiddagen i den 40-gradiga värmen (i solen) med att ta ned farmors träd-lika tujor som gjort sitt, nu skall det öppnas upp för nya fina farstubron. 🙂 Pojkarna var på tur med farmor och J-E, skulle hälsa på Oldefar men han var på tur ut på byn. Istället åkte de till matbutiken och där sjöng pojkarna för full hals och dillade omkring (som de gör…), farmor skrattade så mycket att hon hade svårt att gå… X-) De gör det bra som orkar passa på våra små dårfinkar!

image

image

Efter middagen lämnade vi Ellinor och fick låna farmor och J-Es bil för att provköra den till biografen. Efterlängtade ”Grusomme Meg 2” hägrade, den införlivade alla förväntningar och jag skrattade gott åt flera av slapsticken i filmen.

Detta var Davids andra biobesök i hans lilla liv och det gick bara bra, första filmen han såg på bio var ”Ole Brumm” (inte riktigt lika spännande). Han höll för öronen ett tag i början av filmen, behövde gå på toaletten en gång och mitt i filmen deklarerade han högt och tydligt att han behövde sova lite. Han kunde ”kolla vad som kom sen, efteråt” tyckte han. 😀 Men jag plockade över honom i mitt knä och S langade över en nöd-godis så fick han upp ångan igen.

image

Sedan vi kom ut från biografsalongen har han också varit en av de ”lila minionerna”… Och ni som sett filmen kanske har en bild av exakt hur illa DET är…! 8-}

När vi kom hem sov Ellinor (snyggt jobbat, barnvakterna! :-)) och kvällsmat och jordgubbar hägrade ute i tältet. Skönt att avsluta dagen utomhus!

image
Tobias bygger lego i legolådan.
image
Lila monsterhjälparen tillfälligt fångad.

2 svar till “Värmeslag og kino-besøk”

  1. Att sommaren är fin, stämmer väl utom några regnveckor nu på slutet, här är ju varmt och skönt nu också
    Ellinor ser underbar ut där hon sitter med stöd mot dörren, det ser ju ut som att hon är på väg att ställa sig
    Pojkarna ser ju ut att ha livets upplevelse, fast David ser sliten ut på bilderna.
    Fortsättt med sommaren, kramar och hälsa farmor och J-E

  2. Inte många regndagar på oss i år, måste vara en dramatisk skillnad mot förra årets sommar (i sol/regn statistiken). 🙂 Mycket fint väder har det varit!
    Ellinor är mycket styv i benen, skall bli kul att se om hon ställer sig upp före hon börjar krypa! 🙂