Utflykt efter dagis

Allra ALLRA allra sista dagen på förskolan för Tobias någonsin avslutades ganska oceremoniöst precis likadant som alla andra dagisdagar, dvs jag fick gräla ut pojkarna från byggnaden (de andra barnen skulle göra drakar och Tobias ville verkligen vara med).

Men vi lämnade en liten present till de fyra pedagogerna på Tobias avdelning och gav och fick en par kramar.

image
Storebror hejar på!

Sen tog vi cykel och sparkcykel och styrde kosan hem till Theo med familj som tog emot med kaffe och skön vila i skuggan.
Barnen åt motvilligt medhavda melliset sen lekte de runtomkring oss medan vi vuxna pratade bort ett par timmar. MYCKET trevligare än den vanliga lite grälsjuka torsdagströttman vi brukar slita med hemmavid…

image
Vi hann leka lite i superfina lekstugan utanför deras hus.
image
David håller på att bli vän med ”stor-cykeln”.
image
Ellinor åt och somnade lagom till det var dags att gå hem igen.

Sen till hösten börjar Tobias skolan (spännande spännande) och David återgår till vardagen på förskolan. Men NU är det sommarlov! 🙂

4 svar till “Utflykt efter dagis”

 1. En fas i utvecklingen avslutad och nästa tar vid, skolan till hösten… Hur går det för David då, när Tobias inte är i samma hus och kommer hem med läxor som skall göras?
  David som bekantar sig med cykeln och snart drar iväg som en raket. Vilken himla fin lekstuga, med en vilt grimaserande Tobias, Ellinor ser ju som vanligt lugn och harmonisk ut
  kramar

 2. Det skall bli mycket intressant att se hur det blir för David till hösten, dels för att han är i den åldern då Tobias hade det som värst på dagis och dels för att Tobias kommer att gå i skolan.
  Men viss tröst får jag av att veta att han går deltid fortsatt, vi kommer att vara hemma måndagar och fredagar och det blir bara fem timmar om dagen tre dagar i veckan – istället för tio timmar fem dagar i veckan som innan Ellinor.

 3. Det är ju en tröst, kortare dagar och färre, annars kanske det blir för jobbigt. Men han har ju Teo, visst var det väl Davids bästis?
  kram

 4. Ja, David har ju sin Theo – guld värd! De två skall få gå kvar på sin avdelning minst en termin till och vara ”stora pojkar”, annars skulle de upp till ”femårsgruppen” och då vara minst igen. Jag gillar det.
  Att få gå kvar på sin avdelning och dessutom gå deltid ger ett mycket lugnare år för honom, när det sannolikt blir ett utvecklingsmässigt lite stökigare år (om man skall dra några paralleller till Tobias).
  När det blir dags för heltid igen kommer Ellinor att skolas in och då har han ju henne att ta hand om. 🙂