Skörd

image

Första (extremt försenade) rabarberskörden.

Rabarbern var ju skördefärdig långt innan midsommar, men jag har liksom inte haft lust/tid att skörda. Nu har de väl blivit träiga allesamman, men det är väl inget som inte ett knäcktäcke kan kompensera för! 😀 Får se om vi kanske gör någon chutney-variant också, vem vet. 🙂

5 svar till “Skörd”

  1. Påmind, jag måste ta mig till Ingrid för att brandskatta hennes rabarber. Saftdags!
    kram

  2. Åh, saft kanske man skulle göra ja… hmm… Skall kolla upp om det är möjligt! 🙂

    Kram!

  3. 3 kg. rabarber, 2 citroner, 3,25 liter kokande vatten 2,5 kg socker, 30 gr. vinsyra (1,5 påse) 1 krm natriumbensoat
    __________
    Skölj och skär rabarbern i bitar, skär citronerna i skivor, varva rabarber och citron i rostfri bunke (hink) slå över det kokande vattnet, låt stå i 2 dygn och sila ifrån. Rör ner sockret, lite i taget och tillsätt vinsyra och natriumbensoat. Rör noga till allt socker lösts
    Tips: jag brukar lösa upp sockret i 2-3 lit saft med elvisp och sedan slå ner sockerlösningen i resten av saften och köra med vispen en stund.
    det är så svårt att lösa sockret i den kalla saften!
    den här satsen ger ungefär 4,5 lit saft att blanda ut och dricka under varma sommardagar med bus i studsmattan

  4. Nu är rabarbern skuren och sköljd, hade citronerna funnits så hade alltihop legat och badat i kokhett vatten, nu blir det senarelagt till kvällen