Upprustat!

image

Vi har haft vår Bugaboo Cameleon i ganska exakt sex år nu, vi fick ”hämta ut” den strax innan Tobias föddes. Den har verkligen tjänat oss väl, med ståbräda och utan.
För ett halvår sedan fick jag syn på en vagn med helt annorlunda sufflett än ”Bugaboo standard” och började leta på nätet efter om det fanns alternativ till deras egna (skitdyra) varianter.

Jag hittade ”Ida.P design” och sen började jakten på ett tyg. 🙂 Mamma kopplades förstås in och givetvis var det ur hennes gömmor det slutligen dök upp inte bara en utan två kandidater! 🙂 Ida på Ida.P syr upp suffletter med kundens egna tyg, hon har även egna tyger men jag kände att jag gärna ville ha något ”eget” med lite historia.
”Sommarsuffletten” är alltså sydd av min mormors gamla gardiner, ett helt enkelt urtjusigt tyg! Fodret kommer ur mammas gamla butikslager, ett ljusgrönt tyg där det står ”Love” i grönt med olika typsnitt. Det ärtgröna prickiga kantbandet föreslog Ida och det blev ju pricken över i’t! 🙂

image

Jag beställde även ett ”handtagsskydd” med pillband och det är mycket poppis med Ellinor! Hon gillar även mönstret som blir på insidan av suffletten när solen lyser igenom. När jag just hade monterat suffletten satt hon länge och bara tittade sig omkring med förundrad blick, sen spenderade hon en god stund att känna på alla pillbanden. Handtagsskyddet, eller ”bumperbarskydd” som det kallas, är en fantastisk grej då någon av pojkarna ägnat sig åt att gnaga hål på handtaget/bumperbaren när de satt i vagnen. Det blev så fult att jag inte har velat använda handtaget alls på ett par år… 😎

Mamma hittade ju ytterligare ett tyg som var helt oemotståndligt och eftersom jag inte kunde välja beställde jag en sufflett av det tyget också. Det var riktigt mustiga färger så det får bli ”höstsuffletten” då… 😀 Jag skall montera den och kolla av så att den är a-ok den också.

13 svar till “Upprustat!”

 1. Men vilken vagn, inte att undra på att hon ligger med benen i kors och fötterna i luften, helnöjd 🙂
  Det är ju anor i den klädseln, Hilmas gamla gardiner, att mamma tog rätt på dom, vilken tur!
  Det är tydligen så att man skall lagra allting, tills mamma och Göran börjar röja
  kramar

 2. Gaaaahh, så fin!! Jättejättefin! Och läckert att blommorna syns igenom in till Elli. 🙂 Pillbandet är också strålande, vagnen är som ny. Unik blir den ju också, vilket alltid är suveränt. 🙂 Väntar ivrigt på bilder på höstsufletten. 🙂

 3. Det blev mycket fint , hon som ligger i vagnen är bäst. Som information älskar jag tyger de kastas sällan.

 4. 😀 Jag tror jag anat att det är så det ligger till… Men sen har du ju återanvänt en massa tyger också, till vimplarna och till alla möjliga lapptäckskreationer! 🙂

 5. Ja definitivt, precis som ärvda mjuka mjuka barnkläder! 🙂

 6. Ja detta var en bra mycket billigare upprustning än att köpa en helt ny vagn för en sisådär 10-12 000 kr…! 😎 Unik också, som du konstaterar – ingen som kan råka ta fel på vagnen då. 🙂

  Skall montera höst-sufflett till helgen och ta lite bilder med riktiga kameran. 🙂

 7. Jag har faktiskt mer eller mindre medvetet börjat spara ”finklänningar” som jag tänker att Ellinor (och kanske pojkarna också gubevars) kan få ha som utklädningskläder när de blir lite större. 🙂 Jag minns att vi hade en del sådana när vi var yngre, det vore så tråkigt om våra barn missade den upplevelsen bara för att man inte hade plats med en låda gamla kläder! 🙂
  Men det gäller att begränsa sig ändå, så att en låda inte blir fler lådor…