Liten men naggande

image
Badplats.

Vi köpte huset för kökets skull. Köket och den absolut tillräckligt stora (läs: lilla) tomten. Det är inte många dagar (i alla fall nu på sommaren) utan att jag får små kärleksryck till vår lilla gård/trädgård. 🙂 Den är precis tillräckligt stor och vi får plats med precis allt det nödvändiga. 🙂

image
Tältplats.

Det kommer säkert dagar när barnen har ”vuxit ur” vår gård, men förhoppningsvis räcker ängen, fotbollsplanerna och skogarna runtomkring till…

Det kommer säkert också någon timme vart tionde år då jag önskar mig större gård, men jag räknar med att det går över tillräckligt snabbt för att inte orsaka några problem. Just nu kan jag bli stressad över de fåtal meter med rabatt som måste rensas ett par tre gånger genom säsongen, så MER ogräsrensningsyta behöver jag INTE.

image
Utkiksplats.

Poolen vi köpte för något år sedan punkterades ett par veckor innan midsommar, men den funkar med hjälp av förnyade lager gaffatejp och ivrig luftpåfyllning inför varje badtillfälle. Vi drömmer om att en dag när barnen officiellt tröttnat på sandlådan ersätter vi den med en utomhusbubbelpool som passande nog blir stående där direkt intill altanen. Det blir mumma! 😎

image
Krokodilbrottningsplats.

Det enda vi inte har på tomten är en lekstuga. För några år sedan byggde S och pojkarna en koja med resterna av diverse renoveringsprojekt, den stod på altanen i ganska många månader och pojkarna lekte sporadiskt i den. En lekstuga behövs ju inte alls, men det är ganska gulligt på något vis. Det KAN hända att det flyttar in en lekstuga nästa sommar, det kan det göra (men shhhhh! säg inget till S). 😉 Det finns ju finurliga, men kanske inte så himla genuina, varianter i plast som man kan flytta omkring beroende av vilken slags lek man önskar…

image
Gungplats.
image
Matplats.
image
Studsplats. Vilplats. Bloggplats.

I år var vi eniga om att vad vi än planterade i ”tunnorna” på väggen mot garaget skulle det vara extremt värmetåligt. Tomater har vi haft förr och det gick bra, jordgubbar gick inte alls (torkade innan de hann bli röda), sol-härdiga blommor funkade men behövde oerhört mycket vatten. Vi funderade i linjerna citrusfrukt och/eller olivträd, de borde rimligtvis klara en del värme och sol. Men icke! Jag blev jätteförvånad när jag läste om både oliver och citrus, att de skulle stå halvskuggigt. Sen var det ju lite besvärligt att de blev såpass stora också, och skulle behöva övervintras inomhus.

Nu står här röd paprika (ettårig), tomater (ettåriga) och en chilipeppar (flerårig). Chilipepparn får vi väl vackert flytta in, om vi kommer ihåg. Första paprikorna och pepparfrukten har skördats, lite fuskigt sådär eftersom plantorna var fulla med frukt när de flyttade hem till oss, men äsch – känns bra ändå! 🙂

image
Växtplats.

4 svar till “Liten men naggande”

 1. Mycket intressant och målande essä om tomtlivet hos er och planerna.
  Det är ju helt riktigt, nyttja/utnyttja naturen i närområdet så mycket ni kan, den är ju lagom tomten och barnen trivs ju verkar det som.
  Ellinor ser ju då ut att trivas, både i/under tält och i gungan och buspojkarna ser det ju ut att vara full fart på
  kramar till alla

 2. Sant! 🙂

  Vår tomt bringar ingen glädje alls till mig i år. Rabatterna har havererat totalt. Vi hade bestämt att de skulle göras om, för ingen av oss är nöjda med hur de ser ut nu, både rent tekniskt och växtinnehållet.

  Men jag har inte energin att angripa detta jätteprojekt. Jag tror inte vi grejar en ny uteplats i år heller, av samma orsak. G kan ju inte göra allt på egen hand.

  Men vill du verkligen ha en bubbelpool? Du gillar väl inte att bada? Jag tänker bara på underhållet och hur läskig den skulle bli då jag inte orkar sköta om den.

  Usch så tråkig jag låter nu, sorry. Ni har det jättejättefint och det är så himla skönt att vara hos er! <3 Klockrent med studsmattan, som måste vara det bästa som någonsin uppfunnits. Barnen kan vara på studsmattan i stort sett hela dagen. 😀 Och klart det blir en liten lekstuga, just en sådan där i plast. Kolla annonser? Barnen älskar ju att vara i tält/små hus. 🙂

  Det där bruna som Elli ligger på – vad är det?

 3. Ja jag hoppas ungarna vågar sig ut och leka på riktigt utanför gården, just nu är de ju lite för små, men om ett par år borde båda pojkarna vara stora nog för fritt utespring! 🙂

 4. Men du, syster yster – man FÅR energi av att göra saker!! Glöm inte bort det. Det är jätteviktigt.

  *kram*

  Ha ha jag tänker nästan alltid på hur läskigt allt sådant blir, herreje. Poolen vi har nu blir ju läskig på två dagar, men jag tänker att OM det blir verklighet med spabad tror jag det handlar om en tid när barnen har lärt sig inte kliva i med gräs och annat. Bubbelpooler brukar man dessutom klorera och lägga lock på så att de skall hålla så länge som möjligt.
  Men den dagen den sorgen!

  …och du har rätt, jag gillar inte att bada! 😀 Men någon gång per år kan jag sänka min lekamen i ett varmt bubbelbad, det kan jag. Fast jag får mest glädje ut av barnens glädje i det fallet tror jag. 🙂

  Ja just, Blocket kanske har en lekstuga till salu?! 🙂 Annars tyckte jag de var ganska rimligt dyra de där på matbutiken.

  Det bruna = en grå/vit fleecefilt från IKEA (överkast-size) ovanpå tre stolsdynor. Vi har en beige/vit variant, båda används flitigt som Lego-underlag eller utefilt.