Förskolebesök

image
Opålitlig rackare!

Dagen inleddes med att Tobias kom in och väckte oss påklädd och glad, jag vaknade med ett ryck och fick en känsla av att det var allt för tidigt – vi hade nämligen ett avtal att om pojkarna stiger upp och klär på sig får de spela fram till frukost (på villkoret att de avslutar utan sammanbrott när frukosten är serverad).
Jag tänkte att Tobias kanske vaknat allt för tidigt i sin iver att spela, det SKULLE kunna hända, även med en sjusovare som han. 🙂

Men nejdå, klockan var 08:33. Ahhh!

Vi hade alltså försovit oss GRUNDLIGT allesamman. Inte ens Ellinor hade vaknat, hon som brukar börja sprattla och småklaga redan vid halv sju! 🙂

I sig är det ingen sak, försover oss gör vi så pass ofta att vi har rutiner, genvägar och överväxlar för att hantera det. Men inte en dag när Davids förskolegrupp skulle komma på besök strax efter nio! 😮

Nåväl, S och Tobias kom iväg med raketfart, Tobias var ju påklädd gubevars. Sen pratade jag med förskolan om att vi väntade på dem här hemma istället för att promenera tillsammans som vi tänkt göra. När förskolebarnen och fröknarna dök upp var vi behagfullt vakna och påklädda David, Ellinor och jag. Frukosten åt vi i gott sällskap av en massa myllrande barn.

Begripligt nog hann jag inte ens tänka på att ta en bild under den korta stund allt detta utspelade sig, så ni får ta mig på orden när jag berättar att alla barnen verkade ha roligt, lekte glatt med våra uteleksaker och gillade chokladbollarna jag gjorde härom kvällen. När det började regna kom de in en liten stund men sen var det dags att promenera tillbaka.

Bäst var lille Caspers fråga om det var David eller Tobias rum under trappen… Fick lite Harry Potter-vibbar där! 😀 Vi promenerade med dem tillbaka till förskolan, Leo och Theo och David hjälpte mig att rulla barnvagnen och underhöll Ellinor som somnade prompt så snart vi lämnat dem.

Nu har Ellinor käkat lunch och jag SKALL ha mitt kaffe på altanen, regn eller inte…

image
Torrfläck.

image

Om bara en stund skall jag hämta pojkarna +1, sen skall jag klä upp mig och komma i humör för sommarfest på jobbet i eftermiddag/kväll! 🙂

4 svar till “Förskolebesök”

 1. 8:33 byggde jag hus för fullt, rackarns man får inte sova ut ordentligt Det var ju en innehållsrik förmiddag
  kramar

 2. När Petra sa att de skulle till er så tänkte jag ”huwa, nu är Anna understimulerad 😉 Att öppna sitt hem för en förskoleklass är väl inget man gör i en handvändning :)” Men barnen, och förhoppningsvis du, hade skoj även om vår kille aldrig berättar om vad han har gjort under dagen. Han är som en mussla 🙂

 3. Ha ha 😀 Ja så KAN det ju vara, att jag är lite understimulerad… Men mest handlar det om att bibehålla relationer för pojkarna och deras kompisar på förskolan, det blir roligare för både mig och pojkarna så. 😎 Jag skall säga att det var mycket mycket enklare att ha hem alla barnen än jag väntat mig, vi hittade sand på lite oväntade ställen (i Davids säng) det var det enda spåret av besöket (och att lådan med chokladbollar var tom förstås). 😀
  Vi hade skoj, det gick fort och jag hoppas de vågar komma igen! 🙂
  Leo, Theo, David och jag sköt vagnen (Ellinor) tillbaka till förskolan och vi sjöng och busade lite, sen tror jag Leo provade hoppa studsmatta och baka sandkakor i sandlådan en stund. Vet inte om han faktiskt var inne och kikade något, tror inte det. 🙂

 4. Oh ja, en sån där förmiddag som känns som en hel dag. 😀 Ni var uppe och nyttiga redan då, bra jobbat!
  Kramar!