BVC – Ellinor

Allt som trasslat med amningen senaste månaden OCH naturligtvis det faktum att det gått över en månad sedan senaste mätningen (…) gjorde att jag bokade in ett besök på BVC idag. Yvonne, vår vanliga sköterska var inte på plats så vi fick träffa en standin. Det är möjligt att Ellinors huvudomfång blev fel på grund av detta men hur hon än mätte (fyra eller fem försök) fick hon inte till en större ökning än 0,3 vilket är ovanligt lite.

Ålder: 11 veckor 6 dagar
Vikt: 6 430 g
Längd: 61,3 cm
Hattstorlek: 40,6 cm

Jag vet inte vad huvudomfångets knappa tillväxt indikerar, om det betyder något eller inte. Jag avvaktar till läkarbesöket i mars så får vi säkert höra mer då. Ellinor blev mäktigt upprörd över huvudmätningen, det är aldrig populärt och när man då måste göra om det så många gånger kan ni säkert föreställa er hur fantastiskt glad hon var när vi var färdiga… 😎

Hon ligger klockrent på sin egen kurva längdmässigt.
Viktmässigt hade hon hoppat ned nästan till kurvan under den hon låg på vid förra mätningen. Men eftersom även den nya kurvan är över normalen är det ingen fara på taket. Om hon däremot fortsätter gå nedåt så får vi se över hennes ätande lite mer noggrannt.

Hon gick upp ganska kraftigt första månaderna, hennes viktkurva följde inte ”normalen” som är en lätt konvex uppåtkurva utan gjorde en ganska kraftig sväng uppåt (konkav). Det är ju förstås inte bra, så det är inte alls fel om det saktar in och stabiliserar sig på en ny lite lägre kurva närmare normalen. Det man vill åt är en stabil kurva, oavsett var i förhållandet till normalen – med stabil menar man att hon följer en projicerad utveckling enligt en norm. Så vi vill förstås inte att hennes kurva pekar nedåt, eller uppåt. 🙂

Just nu äter hon fyra till fem gånger per dygn. Just idag KANSKE vi får till sex gånger på ett dygn, det beror av om hon somnar för natten nu eller inte (betvivlar det, S står fortfarande och dansar med henne).

2 svar till “BVC – Ellinor”

  1. hon är ju fantastiskt god och glad, den lilla och en liten dubbelhaka finns ju, där ovanför ett glatt ansikte, helt fantastisk
    krama henne

  2. Ja hon är fantastiskt god och glad – när hon inte är ledsen, som sagt. 😀 Man får mer och mer ”prat” ur henne, det är otroligt svårt att låta bli att le när man alltid möts av ett soligt leende när man tittar ned vid sidan av bordet! 😀