Ortoptist

Samma gamla

Tobias och jag var till ögonläkarmottagningen i Danderyd. Ortoptisten Ursula frågade nästan omedelbart hur det hade gått med lapp-träningen i sommar (1h 4ggr/vecka). Jag som hade tänkt mörka hur eländigt dåligt det gått (inte på grund av Tobias utan på grund av lata föräldrar!) fick lov att stamma fram mitt ärliga svar. Hon himlade lite med ögonen och tog sig an uppgiften att kontrollera Tobias syn.

TACK OCH LOV var han fortsatt helt liksynt, samma synfel på båda ögonen (+6, översynt). Han såg också väl med samma briller, så han behöver inte nya glas. En liten skelning på vänsterögat kvarstår, men bara när han är utan glasögon.

Tobias var så duktig! Han läste nästan alla bokstäver rätt, det var bara bokstaven Y som oftast blev X när han läste (det fanns inget X med på tavlan så det var lugnt). Han fick ändå ett litet plastat ”facit” där han skulle peka om han inte kom på precis vad bokstaven kallades. Ortoptisten hade känselspröten ute och lät honom säga bokstäverna, även om det säkert tog lite längre tid. Förra gången försökte hon insistera på att han inte skulle säga utan peka direkt i ”facit” istället.
Han följde hennes instruktioner och svarade snällt på alla frågor. Hade inga problem att sitta stilla och han kostade till och med på sig att fälla någon kommentar om Nalle Puh som satt med nattmössa intill mitten av en av testtavlorna på bortersta väggen.

Denna gången stannade vi inte och lekte utan åkte direkt till mitt jobb för att hjälpa kollegorna äta upp äppelpajerna. Tobias var otroligt nöjd över att få följa med till jobbet, han fick en timmes spel på iPad’en också – även detta mycket populärt såklart. 🙂

Ett svar till “Ortoptist”