Ninjauppdatering – vecka 31+0

Vårdguiden – vecka 31

Jag var förbi mödravården igår för att mäta magen i vecka 31+0 (alltså påbörjat vecka 32, som det räknas), samt för att kolla blodtryck och lyssna på bebis.

Lilla hjärtat slår 155 slag med normala variationer.
Magen mäter 31 cm.
Tryck 110/60

Magen mäter alltså 31 cm från bäckenben till revben (eller snarare toppen av bebiskroppen). Det känns väldigt tydligt att det är någon därinne nu. Enligt barnmorskan har bebisen lagt sig med huvudet nedåt, men inte fixerats i läge ännu så jag kan förvänta mig fortsatta ninjaövningar därinne… X-) Men det verkar vara mest knän och små fötter som känns mot naveln just nu, de små rackarns armarna verkar ha fullt upp med att kittla mig i högersidan FRÅN INSIDAN. Märklig känsla.

Huvudet nedåt märker jag i form av ökat tryck nedåt också, både på blåsa och rent allmänt bäckenbotten. Inte helt behagligt, men inte värre än man kan leva med.

Som förut verkar övriga symptom och biverkningar hållas bäst i schack genom att blanda lagom mängd vila och rörelse. Står jag stilla länge gör det ont i höft/ben, att gå i trappa slipper jag också gärna. Men jag är helt klart fullt mobil, kan till och med springa om det behövs…
Aptiten är helt i ordning nu, inte kanske vad den var innan graviditetens början, men jag kan äta det mesta även om jag sällan har matlust. Skönt!

Under semestern gick jag upp exakt noll kilo, så vi måste ha lyckats med en optimal blandning av vila, mat och rörelse. 😀

Och så en bild på den riktiga magen.

Ursäkta blå-ådringen…

3 svar till “Ninjauppdatering – vecka 31+0”