S-Max: Test 2

Idag körde jag E4 tillbaka till bilbutiken med S-Maxen. Det var bara trevligt.
Ljudbilden var naturligtvis annorlunda mot hur det låter i vår bil. Större, men inte bullrigare. Den har bra ax upp till 110 km/h (OK, jag testade upp till 130). Känns bred på vägen men man sitter högt och med god utsikt – vilket för övrigt var ett riktigt plus när man kör ut från vårt område där gräset är så högt att sikten normalt är ganska begränsad i Audin.

Provade backa in på en parkeringsruta på bilbutiken. Det gick sådär. Men det är ju sådant man lär sig.

Den är annorlunda växlad, för även på E4:an märker man av det där lite småryckiga varva upp-växla-varva upp-växla beteendet – när jag märker det på mina medtrafikanter brukar jag anta att de kör manuell växellåda…

Foto: Vi Bilägare 5/2011

http://www.vibilagare.se/video/ford-smax-plus-och-minus-31424
http://www.vibilagare.se/video/ford-smax-plus-och-minus-37265 (testet måste ha utförts av någon som är 2 meter lång och väger 150kg, S hade inte samma upplevelse av utrymmet – han kunde ”sitta bakom sig själv” så att säga, det har ALDRIG hänt förut…)

Foto: Vi Bilägare 5/2012

Så – what’s the verdict?

Vi borde köpa en sån här.
+ Komfortabel att köra (säte med minnesfunktioner)
+ Relativt tyst
+ Rymlig! Gott om plats för 3 barnstolar OCH en barnvagn (eller två passagerare till).
+ Turbodiesel (går att köra till Norge/Luleå utan att det blir plågsamt)
+ Elframruta (NO MORE SKRAPA RUTAN I 45 minuter!)
+ Parkeringsvärmare

– Dyr
– Inte vår

Suck.

Faktum kvarstår att vi faktiskt inte behöver en större bil just nu. 🙂 Så om vi håller huvudet kallt, lägger på en fet sparplan för resten av året och säljer någon fond kanske kanske kanske vi har råd att köpa en ny bil tidigt nästa år?? 🙂
Ett tag var jag inne på att skrota syden-turen senare i år och använda pengarna på en ny bil, men… nej, det är INTE en bra idé! 😀
Bättre då att ytterligare skjuta på sparmålet ”resa till Australien” som vi redan nu insett att vi måste vänta med till David är åtminstone 6 år gamal. Vi måste förmodligen vänta ytterligare 6 år nu innan Ninja är gammal nog att komma ihåg att hon var på tur till detta fantastiska land…När vi precis kommit fram till bilbutiken för att lämna tillbaka provbilen bröt VÄRSTA åskvädret lös – fantastiska blixtar och dunder om vartannat, slagregn, hagel och mer blixt och dunder. Och då startar inte vår egen bil.
Jahupp.
I REGNET.
På sätt och vis kunde det ha varit värre – vi sprang (genomblöta) in i bilsalongens varma trygghet och väntade ut värsta regnet. Sen skuttade en glad servicetekniker ut och startade vår bil varvid idog uppladdningskörning vidtog. Drive-thru mat. Jag och Tobias hoppade av i farten för att handla mat på matbutiken. Sen hoppade vi på i farten igen och åkte hem. På med batteriladdaren och hoppas på det bästa…

Jag tror det var ett sätt för vår bil att förklara att den INTE uppskattade påhittet med ”ny bil”…

Ett svar till “S-Max: Test 2”

  1. 🙂 hon får nog heta Ninja, kul.
    Det hade ju varit tråkigt om ni skippat Rhodos, det had nog ingen gillat.
    Jo akta er för Audin, dom har känslor också 🙂