Eko-ägg eller inte?

Skalade några ägg i morse vars skal var papperstunna och smulades sönder mellan fingrarna medan man skalade. När jag sen delade dem var gulan ljust ljust gul, gulvit snarare än gul och äggvitan delade sig. Vi åt av samma ägg igår och de var likadana, hopplöst svårskalade med sönderfallande äggvita och vit gula. Allt som allt känns de väldigt oaptitliga även om de faktiskt inte smakade illa.

Normalt köper vi ekologiska ägg från frigående höns – har inte tidigare upplevt att äggen haft den här kvalitén. Denna gång köpte vi en låda icke-ekologiska ägg från frigående höns och det känns som om hönorna förmodligen inte fått så bra mat eftersom skalkvaliteten var så låg.

Jag vet inte, men det känns ju nära till hands att fortsätta hålla sig till den dyrare kategorin ägg.

Livsmedelsverket om skillnaden mellan eko-foder och inte.
Krav – Djurens Rätt om produktionen av Krav/eko-ägg.

2 svar till “Eko-ägg eller inte?”

  1. Jag vill nog inte veta… Uschiamig. Vi kör vidare med eko-ägg, inga mera prisutflykter till andra sorter.

    Det bästa vore ju om man kunde köpa ägg från någon bondgård i krokarna förstås.