MUMSMUMSMUMS!
http://juliaspyssligheter.se/2011/november/smarrig-smorgastarta.html
Inlägg bara för att komma ihåg den fantastiska garneringen! 🙂
Smarrig smörgåstårta

Denna gång blev det tre fyllningar;
– Ost och skinkröra. Jag blandade ca 2 dl creme fracihe, 3 msk majonäs, 3 msk bostongurka, hackad rökt skink, hackad ost + salt och peppar.
– Mimosasallad och skinka. Jag gjorde en enkel variant med samma creme fraiche-blanding som ovan men utan bostongurka, skinka och ost. Istället hackade jag ner skalad, skinnfria clementinklyftor.
Sen finns det ju förstås en himla massa goda fyllningar man kan använda.Tonfiskröra (köpt eller egengjord), leverpastejsröda (blanda ut med bostongurka+ lite grädde så blir den lättare att bre), laxröra (creme fraciche+ majonäs+ finhackad kallrökt lax+ dill+ salt & peppar) osv. Man tar det man tycker är gott helt enkelt!
Sen är det dags att klä in smörgåstårtan och runt om tårtan kan man ha ovanstående creme fraiche-blanding eller vispad grädde+ lite majonäs eller gräddfil+ creme fraiche eller vad man nu gillar. Det är inte sådär vansinnigt noga. Att lägga ihop och ”spackla” tårtan bär verkligen göras dagen innan för att tårtan riktigt ska kladda till sig och bli riktigt smarrig.

Sen kommer det bästa monentet; pyntet! Här kan man ta allt man tycker är gott i form av pålägg, kött och skaldjur, grönsaker, frukt, kryddor (dill, persilja, basilika) och annat tjusigt. Jag hade denna gång huvudsallad runt kanterna (ostskivor eller hackad dill/persilja är också bra alternativ), ostrullar, skinkrullar, kokt ägg i klyftor, gurka, tomat, apelsinklyftor, passionsfrukt, limeskivor, vindruvor, citronmeliss och höstens allra sist ringblommor (ja, de blommar än!).
Det mesta blir ju gott ihop, så det går att blanda hej vilt tycker jag. Lägg i tjusiga mönster eller bara vräk på, det gör man som man vill! För gott, det blir det oavsett.