Festival

Festival i vår hemkommun, trevligt påfund! Egentligen var hela gatan mellan centrum och stationen vikt till hantverksmarknad (endast lokala förmågor och butiker, inga ”knallar”). Flera ganska kända artister skulle framträda på scenen vid nya gymnasiet. Hur trevlig idé som helst, myller och folkliv längs hela gatan.

Men det var inte riktigt väder för det…
Istället hade de flyttat in alla arrangemang in i de lokaler som fanns, med den påföljden att vi missade två av tre – tyvärr. Men det var helt enkelt allt för eländigt väder! Vi valde förstås centrum, där vi hört att det skulle finnas 500 kg lego – fritt att byggas med. 🙂
Vi hann lyckligtvis få i pojkarna lunch innan vi hittade ”sjön” med lego. Sen utbröt ivrigt byggande! 😀 Vi satt en lång lång stund och byggde, jättejättekul! Jag passade på att spana på folk och insåg att det inte var så himla många föräldrar som byggde tillsammans med sina barn. Sen var det ett par riktigt miserabla exempel på föräldraskap där också, med små marodörer som borde ha fått mat innan de sattes intill sina syskon för att bygga lego… 😀 (kände mig ännu mer nöjd över att vi hunnit äta innan då…). 
Vilken lycka!!! En nästan life size R2-D2 i Lego!
Tobias byggde ett bygge med tvåtusen ”R2-D2 huvuden” och med benägen hjälp av S  ett rymdskepp.
David och jag byggde en snurrande raketlastbil.
Kompisen Matilda med far dök upp och bjöd på godis.

4 svar till “Festival”

  1. Lilla blöta tjejen var kompisen Matilda, som råkade göra en något butter min just när jag fotade (skall sägas att detta var fjärde försöket att få en bild, hon är snabb!). 😀

  2. Ja! Vilken R2-D2!! Som av en händelse satt jag och surfade på Lego på nätet härom kvällen – då hittade jag den där modellen: http://www.klossbutiken.se/10225-r2d2-ucs-lego-star-wars-p-1763-c-144.aspx

    Men inser att det inte alls är samma. Länken pekar till en R2-D2 som är 31 cm hög, den vi träffade på i centrum var ju betydligt högre än så! 🙂 Modellen i länken kostar 2400 kr, man kan ju bara filosofera kring hur mycket en modell likt den de hade med sig till centrum kostade… 😀