Trädgårdsplanering

Låt mig tänka nu… vad behöver vi? Någon gång i sommar skall vi ta ned staketet på baksidan och bygga nytt med grind, vilket kommer att innebära förändringar i rosenrabatten – så den hoppar jag över. Men i övrigt?

Vis av tidigare år har jag inte rotat runt i rabatterna så mycket ännu och  till min glädje hunnit se att det sticker upp både ett och annat grönt blad och något som ser ut som blomster. Så om en vecka eller två borde det vara helt uppenbart var man kan sticka ned ett par förstärkningsplantor. 🙂

I övrigt:
2 pyttesmå väggamplar (skyddat läge, morgonsol)
3 stora allt för väldränerade vägghängda hinkar (oerhört intensivt direkt solljus hela dagen)
2 stora markkrukor (soligt läge)
2 stora altankrukor (soligt läge)
2 små amplar

Utöver dessa behöver vi ett par jordgubbsplantor att förstärka med samt ett par perenner att fylla på med i rabatterna.

Nästa projekt att städa är lilla fyrkanten utanför garaget, den behöver vårstädas även om den är ganska grön och fin nu.

Därefter skall jag ge mig på den biten utanför staketet på baksidan. Där växer för närvarande kvarterets mest praktfulla bestånd av tistlar och maskrosor… 😎
Antingen lägger vi grus där, eller så lägger vi plast i ett par år och därefter (när ogräset dött) planterar vi någon marktäckare med lågt underhållskrav som funkar med den nya ut/ingången som blir där. 🙂