Mammatrix: Hittepåsagor

Ikväll ville Tobias att jag skulle ”berätta en saga med munnen”, han var trött men ville ändå höra något innan han somnade.

Mitt trick för att göra detta trivsamma men stundom ganska ansträngande önskemål till en kort historia är att försöka berätta en så detaljerad och långsam historia som möjligt.

Nu berättade jag om ”skolkillen Tobias” som gick på rymdskolan för att lära sig köra rymdskepp. Det kan ju låta som en äventyrlig historia, men eftersom jag började med hur han vaknade och steg upp, gjorde frukost, åt frukost, åkte till skolan på sin svävarbräda (sci-fi, javisst!) så gick jag vidare till alla ämnen han studerade. När jag var inne på att han när han kom hem behövde läsa sina läxor (som handlade om alla olika rymdskepp han skulle lära sig och alla typer av bränsle de använde) avbröt Tobias mig och bad att jag skulle sjunga istället. 😀

Två sånger senare sov han gott. 🙂

Ett svar till “Mammatrix: Hittepåsagor”