Första tandläkarbesöket

I fredags var David bjuden till Folktandvården på ”treårskalas”, det var dags för första tandläkarbesöket. Det gick bara bra! Stig och David åkte dit tillsammans och David hade kaxigt hoppat upp i den stora stolen och gapat stort och berättat att han borstade tänderna själv ibland (jo, alltså ja, han gör ju det) och ibland borstar mamma och pappa.

Vi har gjort allt rätt denna gången, inte läsk och socker på vardagarna, bara ibland på helgerna. Ingen välling, och endast vatten eller mjölk som måltidsdryck.
Men bäst av allt – Davids tänder uppvisade inga tecken av påverkan av smokken/tutten/nappen! 🙂
SUPERT! Att bara använda smokk när man sover är alltså en hyvens regel för tänderna. 🙂

Vi har laddat för detta sen efter jul, så det vore väl sjutton om det inte skulle gå. Jag glömde säga till förskolan på morgonen dock, så det blev en något ”rough start” på det hela i och med att S var tvungen att väcka David mitt i middagsvilan och åka direkt ur sömn rakt in i tandläkarvärlden… Efter avklarat besök fick han välja ett pussel och en bok på bokhandeln och sen följa med S upp på jobbet ett par timmar till det var dags att hämta storebror på dagis. 🙂 Allt som allt ett toppenbesök alltså.

Ett svar till “Första tandläkarbesöket”