Aktion och reaktion

Idag är en ”inte slå – inte säga stygga saker” dag här hos oss.

Nyss var jag tvungen att ta ifrån Tobias en leksak när han viftade med den i ansiktet på sin bror. Då blev han arg och började slå med en annan leksak mot mig. När jag tog den leksaken av honom slog han mot mig med knytnäven. Sen ingrep S och lyfte upp honom i trappan med instruktion att gå upp och lugna ned sig, då passade Tobias på att sparka sin far.
Hej och hå.
Det eskalerade snabbt, blev trist som f-n. Inte så att vi vuxna höjde rösterna, alls, men Tobias skrek och slog. På väg uppför trappan skrek han att han skulle döda oss, sprang till sitt rum och drog igen dörren. Nu hörs det hög musik därifrån. Tonårsvibbar, anyone?
Men han sjunger med i musiken så jag tror inte han är så mörk i sinnet… 🙂
Verktyg? Finns det verktyg för att hantera sånt här??

Ett svar till “Aktion och reaktion”