Gratulerer med dagen svärmor!

Födelsedagsbarnet själv har lagat mat och bakat kaker och blötkake i flera dagar, nu kulminerade arbetet i en festdag dagen efter dopparedagen. Farmor firad i avslappnat format – för oss gäster i alla fall.

Naturen bjuder på ett spektakel utan motsvarighet och festen avbröts plötsligt när delar av sällskapet tvingades hasta hem för att säkra sitt hus. Det BLÅSER! Vindbyar som suger tag i allt löst, inklusive takplåtar och elledningar. Lamporna blinkar glatt och huset rister i stormbyarna. Det är varmgrader ute, halkigt på den smältande snön.
Nyss var alla ute och räddade allt löst som inte blåst iväg. Grillen hade tagit en tur utöver altanen och hoppat ut på gräsmattan, läväggen kom flygande förbi vardagsrumsfönstren och blev till kaffeved mot altanräcket. Utebelysning hade flygit ut från altanen, farmor kom in med utetomten i famnen – han får stå i farstun inatt.

Pojkarna sover tack och lov, men det är en sån natt då jag känner att det nog kan hända att de får sova mellan oss i vår säng i gästrummet i källaren…

Och nu gick strömmen.

Published with Blogger-droid v1.7.4

2 svar till “Gratulerer med dagen svärmor!”

  1. hoppas att natten gick bra, det är svårt att föreställa sig den vindstyrka som är där, det borde väl blåsa bort vädret, hur länge blir ni där? Här är tågen på Norrland inställda….

  2. Natten gick fint, vet inte hur hårt det blåste men ingen av lokalbefolkningen hade någonsin varit med om att det blåst så hårt. Så det var något helt unikt..! TUR att det gick så bra ändå.

    Det verkar hablåst bort också, tacknämligt nog. Idag fläktar det ganska diskret om man jämför med igår!