Gråt, gråt och mer gråt

Han har humör, den lille.
Herrejösses vilket osympatiskt läge lillebror David är i just nu. Han GRÅÅÅÅÅÅÅTER för nästan precis allt som inte går som han tänkt. Tårarna och snoret rinner ikapp. Just nu verkar dessutom det mesta inte gå som han tänkt.
Milda milda makter så oändligt prövande det kan vara när det ständiga ljudet som hörs i ens trötta och på ett värkande huvud placerade öron är – ”uuuäääääääähhhhhddeeeetgååååååååååååriiiiinnntteeeeeeeee!” (upprepat utan några märkbara avbrott). Det finns några varianter men alla är på temat att något är fel, blivit fel, inte går etc.
Några få exempel på saker som kan få honom att bryta ut i (o)lustiga missljud är:
– Skorna går inte att få av utan att öppna kardborrestängningen (något han utan vidare klarar att öppna själv).
– Mamma hjälper honom inte av med skorna (där gick min gräns ikväll).
– Maten kommer inte först till honom.
– Stolen går inte att skjuta in.
– Smörgåsen faller i bitar när han drar i den (?!).
– Gaffeln blir kladdig när han äter.
– med mera med mera
Det värsta är väl att det gått så pass långt med detta att vi börjat fundera på både tandsprickning och andra bryggande sjukdomar. Förmodligen är det väl en fas i utvecklingen. Och FÖRHOPPNINGSVIS går det över snabbt!

3 svar till “Gråt, gråt och mer gråt”

  1. Trött, trött, trött… Det går över, jag lovar. Men i en del av de där ögonblicken är det inget kuligt alls. :]