Morsan bygger lego

”smålego”

”storlego”

Förlorade mig lite i lego, nu är det dags för middag. 🙂 Jag läste en artikel om föräldrars lek med sina barn, att det finns en uppfattning (bland föräldrar) att man ”skall” leka med sina barn men att det bland samma delmängd föräldrar verkar finnas en stor mängd dåligt samvete för att man inte tycker att det är kul (eller inte har tid). Jag brukar ha dåligt samvete för att jag inte leker med barnen så ofta, men jag gillar verkligen att sitta på golvet och bygga, lego eller tåg, eller pyssla, måla, rita, pussla, hur kul som helst! 🙂 S är mer fysisk, han bygger också, men han står för de mer fysiska lekarna. Jag tror barnen behöver det, brottas och härjas med. Så det är skönt att det kommer så naturligt för S. 🙂 Men här i huset bor inga dåliga samveten. Om man inte räknar det som orsakas av att man snart inte ser ut genom fönstret i tvättstugan på grund av det berg med ren tvätt som ligger där…

David som inte sovit middag och envist hoppat över lunchen är som en instabil mix av tårar, snor och höga ljud. Go och glad men absolut ingen tolerans för motgångar.

Tobias är förhållandevis snäll, han verkar fatta att han inte skall utgöra brorsans ’motgång’ just precis nu.

Published with Blogger-droid v1.7.4

4 svar till “Morsan bygger lego”

  1. Jag lider nog av dåligt samvete sjukan. Framför allt sedan lillebror kom in i familjen. Han tar ju rätt så mycket uppmärksamhet vilket storebror får sota för. Och så det här med att leka… njaeae…jo jag kan anstränga mig till lek men jag tycker det är roligare när man har något gemensamt uppdrag typ handla. Ursch nu fick jag dåligt samvete igen! Hm! 🙂

  2. @ Camilla: Men det skall man ju inte ha!! 🙂 Det glömde jag skriva om, men artikelns sakkunniga säger ju att det viktigaste är att man gör saker tillsammans, inte att man leker. 🙂 Jag brukar ju handla med ungarna och räknar det som hög-oktanig tillsammanstid. Samtidigt som vi gör nytta.

    Jag tror helt seriöst att de mår bra av det också, att hänga med på livet i övrigt. Leker gör de ju strängt taget resten av all tid de har.
    Så ha inte dåligt samvete! 🙂