+5 +5

Idag har Tobias, morfar och jag varit på Danderyds sjukhus för att kontrollera hur Tobias syn utvecklats på det år som gått sedan han fick glasögon.
Då var det +4 på båda ögonen som gällde, nu är det +5. ”Helt normalt” enligt läkarens utsago. Han växer, synfelet ökar. Kommer kanske att öka fram till ungefär skolåldern då det kanske vänder. Jahupp, exakt vetenskap det här.
HIMLA tur att Tobias gillar att ha sina glasögon på näsan!
Nu är det dags för nya också, vi sprang glatt in på butiken de nuvarande glasen kommer ifrån. Tobias valde väldigt snabbt ut ett par bågar han gillade, inga andra färger eller modeller dög.
Men icke sa nicke att butiken kunde erbjuda ett sådant dunderpaket som vi fick förra gången – två par glasögon, tunna härdade plastglas, extra härdiga/flexibla bågar, lagning/reservdelar under två år för drygt två tusen kronor (kontoutdrag: 2010-12-01 DIN SYN WÄSBY OPTIK UPPLANDS VÄSBY -2 190,00). De ville till och med hävda att vi fått ett felaktigt pris, att de glömt att ta betalt för andra paret bågar och glas!
Jag blev så irriterad att jag drog med mig Tobias och morfarn in på nästa glasögonbutik för att jämföra priser. Även där provade vi bågar en lång stund, en stundtals väldigt ofokuserad Tobias valde ut en båge som såg ut som en drake. I grönt. Sen såg han att den fanns i flera färger och plockade glatt på sig alla. När han sen skulle välja ville han ha den rosa.

Den rosa.
Otroligt nog fanns den bara i en storlek som var för liten. Han har inte slutat sura över detta faktum så den hemlånade gröna bågen kommer kanske inte att köpas.
MEN den kommer kanske hur som helst inte köpas eftersom glasen till dessa 900 kronors bågar kostar 3000 kronor. Osannolikt dyrt med tanke på hur kort tid han kommer att använda dem.
Men asch. De är rätt koola…
Lovar försöka få bild på den unge herrn med bågarna på näsan också.