Försök

En glad gubbe för varje dag med torr kalsong. Inte varje dag utan blöja, långt ifrån. Vi brukar börja med blöja och avsluta dagen utan. Så slipper både Tobias och jag alla våta kläder. Han bestämmer som regel själv om han vill ha blöja eller inte. Ibland vill han absolut inte vara utan. Då får det vara så.

Vi har pratat om detta med ”alla vi känner”, tante H, BVC och förskolan är ungefär eniga i sina råd. Förskolan vill veta vad vi gör och är beredda att följa upp från sitt håll. Det känns bra i magen att låta honom styra själv över detta.

När han samlat nio glada gubbar åker vi till IKEA och använder födelsedagspengarna från farfar till att köpa något han (och brorsan) har behövt ett tag nu. 🙂

Published with Blogger-droid v1.7.4

3 svar till “Försök”

  1. Känns som en toppenbra lösning! Önskar att jag kunde ha samma positiva inställning. Just nu är jag i landet mellan ”han kommer aldrig sluta med böljor” och ”det kommer aldrig att gå”. Mer positivt än så är det inte 🙁
    Kort å gott, jag har lagt ner försöket med att få L att gå på toa. Det som såg ut som en lovande början slutade med att pojken fick förstoppning eftersom han vägrade gå på toa. Hm, där fick mamma sig en känga. Så det var bara till att dra i handbromsen och sluta prata om bajskorvarnas underbara färd ner i toaletten 🙂

  2. Håller tummar för att det funkar! Kan ju vara en bra metod. Visuellt och konkret är ju ofta bra för de flesta barn 🙂
    En del barn mognar ju senare med det där och om man gör det till en fajt så blir det ju ofta bakslag istället. Men det där kan ju ses som positivt.
    Hoppas det.
    // Marielle.