Första dagen

Inte helt nöjd med klädmängden!

Idag började vi skola in David på dagis. Herregud… Han är så stor och så pyttepyttepytteliten samtidigt. Oj oj oj.
Jag hoppas han är så trygg som han känns, att han kommer att hitta sin plats i gruppen och kanske hitta en favoritfröken som Tobias gjorde. Jag hoppas att vi kommer att känna att det är värt det, att han utvecklas och lär sig saker och kommer hem fortfarande samma gossiga tossiga lilla pojke.

Tre dagar skall vi vara tillsammans med honom där mellan nio och två, på torsdag lämnar vi honom ett par timmar och nästa vecka skall han vara där utan oss men korta dagar (9-14).
Sen blir det heltid och slut på pappaledigheten för S.

Idag var S där, fick ta fighten med storebror som inte alls ville förstå att han inte kunde vara med småbarnen hela dagen. Förskollärarna var duktiga och lät Tobias komma in på småbarnsavdelningen men avledde hans uppmärksamhet tillsammans med de barn som var hans gamla avdelning så att David fick lära känna den nya miljön utan att pankas på av storebror. Tobias fick äta tillsammans med brorsan och pappa och ville sen komma in och sova med de små, men då lyckades de till slut övertala honom att gå över till sin avdelning och leka istället (han var ju inte intresserad av att sova ändå).

Tipset för morgondagen då jag skall vara med barnen är att lämna Tobias först, precis som vanligt och sen gå över till Davids avdelning. Men vi skall hur som helst börja med att vara ute och leka imorgon så vi får se hur det artar sig.

Ett svar till “Första dagen”