Syden

Vi bor per definition inte på hotell utan i lägenhet. 🙂 Det är sju likadana hus som utgör ”hotellet” vi bor på. Lite olika storlekar på lägenheterna, just vår sort ”Happy Baby” anpassad till en liten familj med minst en bebis. På bottenvåningen med liten inhägnad uteplats – helt bortkastat på oss! 😀 Nu vet vi bättre, att vi faktiskt inte ”hänger” på rummet utan mest är ute och flänger, så den där uteplatsen är inte helt kritisk… Dessutom rymmer Tobias hur lätt som helst ut från både terrass och uteplats så även ur den aspekten är det lite bortkastat. Men men, det är trevligt att bo på bottenvåning och det är VÄLDIGT trevligt att bo lite utanför smeten (ungefär tre steg bort i och för sig, men tillräckligt för att det skall bli lite tystare och lite lummigare). 🙂

Det är faktiskt ett mindre trauma det här sydenlivet. Varje gång det är dags att gå ur vattnet DÖR Tobias lite grann (skriker åtminstone som om han höll på att dö…). Vi måste lära oss att plocka upp honom ur vattnet på något smartare sätt! Jag tror inte han förstår att vi skall bada igen och igen och igen – han badar som om varje dopp är hans sista! 😀
Men upp måste han, både för att äta och för att han faktiskt blir helt blå om undre delen av ansiktet (samt slutar kunna prata) av att bli avkyld av vattenleken. Jag önskar han hade mer underhudsfett! 😀

Maten har än så länge varit hur fin som helst! Det är BULLRIGT som attan eftersom det kryllar av ungar av alla storlekar med betoning på ”under fem” (åtminstone är det de som hörs mest). Samtliga av dessa barn är hungriga och slut i tutan ungefär samtidigt och då blir det ett sjuhelsikkes liv på restaurangen. 😀 MEN det innebär ju att man inte behöver oroa sig för hur ens egna barn låter…

Själva maten? Förutom stressen med att äta ”snyggt” ute med våra två matmonster så har det varit en tämligen delikat upplevelse! 🙂 Buffé till alla måltider låter ju potentiellt sett ganska trist, men de har en OTROLIGT fin och jättestor salladsbuffé och tema på den varma maten (italienskt igår och barbecue idag tex). Jag har njutit fantastiska endivesallader med olika tillbehör och paprika och tomater som smakar absolut himmelskt. Det serveras salsa, oliver, korv/salami/torkad skinka och ostar till alla måltider. Naturligtvis finns det alltid även en efterrättsbuffé. Även efterrätterna är så varierade att jag inte har sett mer än enstaka upprepningar hittills (tre dagar visserligen, men ändå). 🙂
Vi har hittat en ”supermercado” som hade lite vettigare priser än de som ligger precis här vid hotellet och ungarna äter kvällsmat på rummet innan läggdags. Vi vuxna har festat med varsin läsk på terrassen när alla somnat. 🙂

Ett svar till “Syden”

  1. Hej!
    Läser ikapp och tittar på en massa härliga bilder, både från nuvarande resa och sommarens semester i norr. Härligt ser ni ut att ha det och jag är lite avis faktiskt…. 🙂
    Stor kram!