Mitt och ditt

Tobias har lärt sig skillnaden på mitt och ditt, med visst fokus på ”mitt” då förstås. 🙂 Jag tycker det är jättekul att han till exempel kommer ihåg att den gröna traktorn ha fick av Alex mamma är hans och den röda (helt identiska förutom färgen) är Davids. Jag brukar alltid göra en poäng av att berätta vem han fått något av och han har själv dragit slutsatsen att då är detta också ”hans”.

Det blir då och då lite tokigt när han upptäcker något klädplagg som är ”hans” men som mamma av någon outgrundlig anledning lagt i Davids låda (som solhattarna som nyligen bytte huvuden när båda pojkarna vuxit ur sina hattar, Tobias fick en ny och David fick Tobias gamla). Han köper dock förklaringen och brukar inte bli allt för upprörd när något övergått till att vara Davids.

Han kan dock bli rätt upprörd om han kommer på att David leker med något som är ”Tobias” och är med flit ganska medvetet omedveten om att någon intressant tingest är ”Davids”. Helt normalt i mina ögon. 😀

2 svar till “Mitt och ditt”

  1. Tack för din snälla kommentar!
    Så skönt att det var svalare ikväll och att de somnade lätt 🙂

  2. 🙂 Ingen orsak! Och ja det var verkligen skönt, herreje, fast man får dåligt samvete när man tycker att det är skönt när det är lite regnigt… 😀