Små flickor och små pojkar


Hur kan det vara att det är OK för små flickor att gå till dagis i stela små klänningar med löst sittande högklackade skor och en stor besvärlig väska som hela tiden ramlar av axeln? Motsvarande bröder har snabba skor, bekväma shorts och tröja och en rygga som hänger med i farten. :-S Är det med flit vi hämmar våra döttrars rörlighet? Är det meningen att man redan på dagis skall lära sig spänna axeln så väskan hålls kvar, att man skall lära sig ta kortare steg? Ingen munter morgonsyn idag. Och buss-fan kommer aldrig! 🙁

2 svar till “Små flickor och små pojkar”

  1. Jadu… Jag tror inte det är skolans jobb att rå på just sådana här (för den olycksaliga individen) specifika felskott. Däremot tror jag benhårt på att det är i skolan man får alternativa förebilder (utöver föräldrar och storasyskon) och det är där man får verktygen, tankeverktygen för att ta sig till den plats (i livet) där det inte spelar någon roll vad man har på sig utan vad man kan göra med det man har i huvudet och händerna.