Experiment

På ett rent infall lät jag David ”äta själv” ikväll, dvs ta skålen och skeden och resterna av middagen och göra vad han vill med det. 🙂 KLADD blev förstås resultatet. Hela barnstolsbordet, hela hakklappen, ansiktet, armarna, ärmarna, knät.
Men det roliga var att han började med att försöka dricka ur skålen. Sen kände han på den ordentligt. När han till slut fick tag på lite matkladd började han förtjust testa hur man på olika sätt kunde känna hur det kändes (klappa på, smeta fram och tillbaka). Skeden var, förutom de stunder då han råkade sätta den lite för långt ned i halsen i det stora den mest intressanta delen. Med den når man ju så mycket längre och definitivt ned i botten av skålen. Han gjorde precis rätt rörelser, sked i skål och sen till munnen. Jag tror det kommer att gå prima att lära honom äta själv! 🙂

För honom verkade det vara roligast att kladda, för mig var det storartat att se att han faktiskt försöker ”äta”!! 🙂

3 svar till “Experiment”

  1. 😀 Jo!
    Fast tröjan han hade på sig blir olyckligtvis inte sig lik, synd. Eftertankens kranka blekhet.