Streptokocker?

Imorgon bitti skall jag ta med David till öppna distriktssköterskemottagningen på Löwet. Han har nu haft rätt hög feber i fyra dagar och hostar elakt och surklar snorigt mest hela tiden. Det är hemskt synd om honom. 🙁

Jag har gett honom Panodil-suppar för att försöka häva feberns grepp men han hinner sällan dra fulla nyttan av dem så det blir lite si och så med maten. Tack och lov går det ganska bra att amma honom. Idag och ikväll har han faktiskt haft två perioder då han varit pigg och ganska glad, trots hög temperatur. Men i övrigt har han varit otroligt ledsen och han har ynkligt mest gnällt fram sina besvär med tårarna rinnande ur glansiga ögon. Det har varit mycket bärande men också mycket sovande. Han har tack och lov kunnat sova ganska bra genom feber och snorighet.

Just ikväll har han mer besvär av hosta än någon tidigare kväll så jag skall ta med honom till vårdcentralen för att säkra att han inte har streptokocker eller något annat som han bör få behandlat!

Om David har streptokocker bör ju inte Tobias gå tillbaka till dagis heller, så Torbelorbe får följa med till mottagningen. Tobias har fått tillbaka aptiten, ett bergsäkert tecken på förbättring hos honom. Idag har han varit lite mer snuvig än vanligt och kanske hostat en fyra-fem gånger totalt så jag skulle säga att han är frisk. Han har dessutom inte haft någon feber under sin förkylning så han har definitivt ett bättre immunförsvar än lillebror!